zeynepduha Kızlar ilk bebeğim çok acemiyim.Bebeğimi sıra sıra emziriyorym önce bir memeden sonra uyuyor uyandığında diğer memeden emziriyorym.Şimdi emzirirken 5 dk bile emmeden uyudu uyanınca emzirdiğim memeden devam mı etmeli miyim?
Renesmee zeynepduha memede kalan süt oranına göre değişir sertliğinden anlarsınız zaten. Misal sağdan verdiniz tam bitirmedi yani siz rahatlamadınız diğer sefer tekrar önce sağ sonra sola geçebilirsiniz. Ama biraz daha uzun emdi ve siz rahatladıysanız sağ sol sağ sol yapabilirsiniz. Memede süt kalırsa ve birikirse mastite yol açar Allah korusun 3 kez yaşadım çok zor
Okuroya Sıralama örnek veriyorum sağ sol sol sağ sağ sol şeklinde olmalıdır. Direkt saf sol sağ sol değil
[silindi] Okuroya peki sağ bittiğini hissettik diyelim bebekte memede uyudu, tekrar uyandığında(5 dk sonra uyanıyor benimki) o zaman da boş olanı sağı mı vermeliyim süt yok çünkü boşa çekiyor sinirleniyor
Okuroya [silindi] süt bitmez bebek çektikçe gelir sadece tek çekişte değil bikac çekişte gelir eğer bebeğiniz çok aç ve sinirli ise evet diğer göğüse geçebilirsiniz
[silindi] Okuroya evet o da doğru ama bebeğim gündüz uykusu çok uyumadığından sürekli emmek istiyor bende veriyorum süt gelir diye ama birikmiyor gelmiyor bazen. Diğer memeye geçiyorum öyle idare ediyorum
Okuroya [silindi] aslına bakarsaniz boş olması bir bakıma iyi çünkü süt üretimi devam eder ama birikmiş memede süt üretimi devam etmez. Boş bardak dolu bardak gibi düşünebilirsiniz bunu. Emzirme danışmanlığı eğitimi aldığım için bu konuda size yardımcı olmaya çalışıyorum. Uyduruyorum sanmayın 😃🤭
[silindi] Okuroya Estağfirullah ne uydurması benimle de paylaştığın için teşekkür ederim ben de araştırdığım Kadarıyla öyle olduğunu öğrendim tabi ki daha iyi ama 5 dk kestirip uyanan bir bebeğe sahibim zorluyor beni sıpa 😅