birfincantuzruhu siz henüz tadım dönemindesiniz. Sebzeleri 3 gün kuralına göre buharda veya az suda haşlayıp verecek ve alerjisi olup olmadığına bakacaksınız. Daha sonrası için ben size bi tarif vereyim, sebzeleri değiştire değiştire yapın. Kızım 10 aylık hâla en sevdiği tarif bu. 8 ayda ev yapımı salça da eklersiniz 1 çay kaşığı.
bebeğinizin avuç içi kadar yağsız kuzu kıyma
çok minik soğan
havuç
kabak
Patates
soğan ve kıymayı çok az zeytin yağında çevirin ve bi miktar su koyun. (Bizim kendi yemeklerimizde yap ile yaptığımız kavurma işlemini siz su ile yapacaksınız )
su ile bunları kavurun.
havuçları atıp 1-2 dk onu kavurun sonra patates sonda kabak. (Bunlar çok minik doğranmış olacak)
sonra yemeğin suyunu ekleyin (ne kadar ekleyeceğinize kendiniz karar verebilirsiniz ben çok sulu yapmıyorum ilk pişirmemden sonra ne kadar eklemem gerektiğine karar vermiştim)
kaynatın. Yemek bu kadar
isterseniz içine pirinç eklersiniz başka yemek olur bulgur eklerseniz başka. Kabağı çıkarıp kereviz ekleyip kıyma yerine tavuk koyarsınız başka yemek olur. Amaç çocuğun çeşit çeşit sebze tüketmesi. Aylara göre verebilirsiniz.
bunun haricinde ıspanak yapabilirsiniz (havuçlu pirinçli soğanlı)
tel/arpa şehriye çorbası yapabilirsiniz (alerjisi yoksa terbiyesinde yoğurt ve yumurta olması güzel )
Patatesli taze fasulye yapabilirsiniz.
ben tüm yemeklere kuzu kıyma koyuyorum.