2kezanneoldu
Ben 6 ay 1 haftalık olana kadar salladım. Gündüz asla uyumazdı, ister ayağında salla ister kucakta ister yatağında, sadece ve sadece 10dk. 1 saat tutardım ayağımda. 6 aylık olduğunda bu böyle olmaz artık dedik, iyice uykusu geldiğinde yatağına koyduk, uyku arkadaşını ve emziğini verdik, yan çevirip pış pış yaptık ve çocuk sadece 2 dk içinde hemen gözünü kapayıp uyudu. 2 hafta kadar bu şekilde uyudu, gündüz 40-50 dk 3 uyku uyudu.. (Şuanda diş sorunumuz var, biraz aksaklık yaşıyoruz ara sıra) Alıştırmak adına herhangi bir şey yapmadım, uyku eğitimi de vermedim. 5 aylıkken denemiştim aynı şekilde defalarca ama uyumamıştı, şimdi kendi kendine uyuyuverdi. Yani şahsi düşüncem, alıştırmakla bir ilgisi yok. Çocuğun kendi tercihi, hazır bulunuşluğuyla ilgili. Bana da alıştırmışsın sen ayakta sallamaya diyorlardı ama hiç uyumayan çocuğu ilk salladığımda uyumuştu. Şimdi de yatağa koyduğumda ilk seferde uyudu? Nerde bunda alıştırmak? 😃 2 aylık bebek anne kokusuna muhtaç bence bu yüzden diye düşünüyorum. Biraz daha sabredin bence, uyku eğitimi de zaten 4-5 aylıkken veriliyor bildiğim kadarıyla 🥰