Susamanne elbette. Doğduğundaki ilk 2 gün bebeğimi şırıngayla besledim. Sonraki 3 gün ise biberonla verdim. Ardından bir ebeden danışmanlık aldım. Kendisi bana biberonu hemen bıraktırdı. Emzik vermemiştim zaten hiç. Bebeğime doğduğundan beri aralarda meme teklif ediyordum ancak 5 günde sadece 1 kere aldı. Ebeyle o gün çeşitli pozisyonları denedik, bebeğim tutuyordu ancak tekrar teklif ettiğimde istemiyordu. Ruh halim çok karamsardı. Emzirememekten dolayı çok kötü hissediyordum. Biri süt dediğinde ağlamaya başlıyordum. Bunu anlatıyorum çünkü eğer bebeğiniz sizi reddediyorsa meme verirken güzel bir ruh halinde olmanızı tavsiye ederim. Benim bebeğim ne zaman kendimi daha iyi hissetmeye başladım o zaman beni emmeye başladı. Ebe, bir beslenme sondası ve bir şırınga getirdi. Şırıngayı doldurup beslenme sondasının ucuna takıyorduk. Benim göğüs ucuma en yakın serçe parmağımdı bu yüzden serçe parmağımı bebeğin ağzına veriyordum. Tırnaklı kısım diline gelecek şekilde onun ağzına oturtup sonra beslenme sondasını sokuyordum kenardan ve o parmağımı emerken şırıngadaki mama yavaşça geliyordu. Bebek az az beslenmeye alıştı. Eds ile beslemeye başladıktan 1 hafta sonra silikon uçla tuttu. Aralarda meme teklif ediyordum ama tam anlamıyla edemiyordum çünkü kafasını bastırıyordum emsin diye kızıp sinirleniyordu haklı olarak. Sonra silikon göğüs ucuyla vermeyi denedim. Tutuyordu. O emdikçe benim de göğüs uçlarım belirginleşti. Ama silikon göğüs ucuyla da tam bir sonuç alamamıştım. Hala arada bir emiyordu. Ardından bir pazar günü eşim evdeyken birlikte sakince teklif ede ede her acıktığında tutturmayı başardık. O gece her uyandığında silikonla meme teklif ettim. Ertesi gün aynı şekilde emzirdim. Benim göğüs uçlarım hiç belirgin değil. Dümdüz. Ancak bebek emdikçe çıkıyor. Silikonla biraz emzirdikten sonra ucu belirginleşince ağzına silikonsuz tutturmaya çalıştım. Baktım tutabiliyor önce silikonsuz sonra silikonla teklif ettim. Ve sonunda çok şükür 2 aydır direkt göğsümü tutuyor.