Gulnuraraserol Merhabalar ek gıda geçenler nasıl başladınız ? Oğlum 5 ay 23 günlük dün 2 çay kaşığı yoğurt verdim çıkardı ağzından bugün tekrar denedim ağlamaya başladı acaba yanlış bişey mi yapıyorum ? Su dahil hiç bişey veremiyorum sadece anne sütü alıyor
Dorukcumunannesi Gulnuraraserol cok soguk olmamasina dikkat ettin degilmi belki soguk gelmistr bebise
Asya-m Biz henüz geçmedik ama öğrendiğimi paylaşayım 3 gün ara verip tekrar denicekmişsin zorlamak iyi değilmiş bizde 4 buçuk aylığız bakalım napıcaz☺️
Gulnuraraserol Asya-m bizim ki zorlanmaya gelmiyor doğduktan 10 gün sonra mamaya başladık gayet güzel mamayı içerdi bende sürekli emzirdim 40 günlükken mamayı bıraktı biberon ağzına elince miğdesini bulandırıyordu korkuyorum ek gıdada aynı sorunu yaşamaktan
Tuba34 Bence hemen yoğurtla başlama ağır gelebilir Ben önce bir sebzeyle başladım havuçla 3 gün havuç püresi yaptım daha sonra her defasında bir sebze daha ekledim Mevsim sebzeleri vermeyi dene bence
Gulnuraraserol Tuba34 aslında tadım amaçlı verdim tam olarak başlamadım bu çocuk aç kitabını aldım orada ilk olarak yoğurtla başlanmalı yazıyordu bende deneyelim dedim ama oğlum emmeye düşkün
HaleLna Gulnuraraserol merhaba bu ay ilk dozunu olduk (7aylık) Ayında 2. Dozu olacak herhangi ateş vs yapmadı bir saat kadar ağlama krizi oldu sonrasısın geçti oda .
Asya-m Gulnuraraserol bnde mamayı bi kez denedim tükürdü hemen bi çay kaşığı verdim halbuki☺️ bakalım yoğurtta ne tepki vercek 🤗ben yerinde olsam emip doyuyorsa zorlamazdım 3 gün sonra tekrar denerdim yine olmadıydsa bi 3 gün sonra meyve yada sebze püresi denerdim
Tuba34 mervossssssss bende Philips in Makinesi var buharda haşlıyo daha sonrada rondodan geçiriyorum. Ama illaki o makineye gerek tabi tencerede havucu haşla sonrada rondodan geçir tabağa koyduktan sonrada birkaç damla zeytinyağı dök öyle ver. Zeytinyağı çok yararlı doktorum tavsiye etmişti banada