Miniklord
Çocuk gelişimci olarak siz tabiki çok daha iyi bilirsiniz. Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim 🥰 Oğlum şuan 7 aylık, evet bu aylarda bebeklerin yabancı ayırt etmeye başladıklarını biliyorum, ancak oğlum gerçekten çok yabancılık yapan bir çocuk değil inanın, burada böyle düşünmemin sebebini yazıp uzatmak istemiyorum 🙏🏻 İleride cinsel hayatını etkilemeye gelecek olursak, elbette doğrudur. Hangi yaşta yapılırsa yapılsın, cinsel organa müdahalenin cinsel hayatını etkileyeceği zaten muhakkak, kişisel tercihim zaten sünnet yaptırmamak ama sağlık yönüyle hareket ederek sünnet yaptırma kararı aldık. Travmatik duruma gelice, siz elbette daha iyi bilirsiniz ancak, karakterimiz, kişiliğimiz çok büyük oranda çocukluğumuzdan etkileniyor, mutlaka o dönemlerde yaşadıklarımızın izlerini taşıyor. Güvenli bağlanma yaşayamamış bir çocuk, iyi tuvalet eğitimi almamış ya da almış bir çocuk, şiddet görmüş ya da sevgiyle büyümüş bir çocuk bir olmaz.🤷🏼♀️ çoğu travmanın sonucunu göremiyoruz bile, psikiyatristler hep çocukluğunu sorgular hastalarının mesela. 😞1.5 yaşındaki çocukta herhangi bir travma olmaz, o yaşlar hatırlanmaz demişsiniz ancak böyle bir şeyin söz konusu olacağını düşünmüyorum çünkü biliyorsunuz ki 2 yaşındaki tuvalet eğitimindeki tutumumuz bile bir çocuğa travma yaşatabiliyor. 1.5 yaşında şiddet gören, tacize uğrayan bir çocuğun da yine ağır travma yaşayacağı kanısındayım. Naçizane fikrim ☺️