fatmaFf Merhaba güzel anneler. Bugün 4 ay kontrolumuz vardı. Doktorumuz 1 çay kaşığı şeklinde ek gıdaya başlayabilirsiniz ddaha sonra tatlı kaşığı çorba kaşığı şeklinde arttirirsin dedi. Sizler nasıl ve ne zaman başladınız ? Önce neleri verdiniz ? Tavsiyeleriniz var mi ? Veya size göre de benim düşündüğüm gibi çok mu erken ?
Fatmaaaaa fatmaFf 4.ayın sonunda tadımlara başlamıştım , çünkü sütüm yetmemeye başlamıştı bebğime mamada kullanmıyorduk en iyisi ek gıda deyip başlamıştım
fatmaFf Zerinisa bana da erken geldi söyledim zaten ama 1 çay kaşığı alıştırmak için erken değil dedi
fatmaFf Gizemmyigit tamam o zaman bende kararsız kaldım doktora uyacagim galiba erken gelmişti bana ama
Efedefnemom Benimde 4 ay 6 günlük bebeğim sütüm yetmediği için ek gıda ya başlayalım dedi doktor çay kaşığıyla başladım sebze ve yoğurt bu ay
Mercimek2 Efedefnemom hangi sebkeri basıl verdnz püre gibi toksa onu süt ile seyrelttnz mi ilk gangi sebze
TospikDefneninAnnesi fatmaFf bizde 4. Ayımızda başladık tadım yaptırdık. 6. Ayda karın doyuracağız dedi. Önce bir tad alma duyusunu zenginleştirelim bağırsaklarını alıştıralım dedi. 1-2 çay kaşığı elma suyu havuç suyu birde patetes pirinç havuç karışımlı çorbayı emzirme aralarında veriyorum.
fatmaFf TospikDefneninAnnesi anladım bende öyle yapacağım galiba bana da öyle demek istedi. Yoğurt vermediniz mi ? Ben yoğurtla başlayıp daha sonra sebzeye gececektim
Efedefnemom fatmaFf bana doktor bestlak diye bi Damla önerdi sanki işe yarıyor ya sütüm çok azalmıştı toparladı bugün instagram sayfası da var istersen incele
TospikDefneninAnnesi fatmaFf yoğurda 10 gün sonra yani tam 6. Ay olunca başlayacağız canım. Şuan yoğurt önermedi doktorumuz.
TospikDefneninAnnesi fatmaFf bende ilk meyve suyuyla başladım. Elma ve havuç suyu. Tattırdım 1-2 çay kaşığı. Sonra hergün biraz daha arttırdım
Birbilen fatmaFf 5 aylıkken başladık 15 gün oldu tadimlardayiz 3 gün kuraliyla yoğurt,havuç,kabak,bal kabağı,patates verdim sırada meyveler var meyveleri nasıl vereceğim bilmiyorum 🤔
Gizemmyigit Birbilen cam rendede rendeleyin mesela armut, elma..muzu çatalla ezebilirsiniz Kendi sütünün sağın karıştırın hafif muhallebi kıvamında verin😊
Mercimek2 Birbilen haşlanp mı blemdrdn grçiyr cam remde var ama masıl ne yönteöle kullanacğımı bilmiorm
Birbilen fatmaFf buharda pişirmeyi denedim baktım öyle yutamiyor. Az suda haşladm blendirdan geçirdim biraz mama kıvamında