Ilaydacimen0325- günlerdir neler konuştuk, neler yaşadı biliyor musunuZ? Gece gündüz mesajlaştık konuştuk . Siz olayları bilip bilmeden beni kınarken ben ailemden, çocuğumun vaktinden kısarak kendine epey bir mesai harcadım( sırf yardımcı ol ak adına küçücük bir yavru için) hala reflü ne up darlık ne diye basa dönmesi ve nefrolog varken çocuk doktoru vs sözlerine itibar etmesinin yanlış onladıgını çok kez söyledim hala devam etmesine tabiki sert cıkarım. Biz Bayadır istişare halindeyiz . Ayrıca Deneyim diyorsanız Ankara’da gitmediğim çocuk ürologu kalmadı ve kuzenimin eşi ürolog. ayrıca anatomi alanında uzmanlık yapmış fizyoterapistim . Fizyoterapinin dallarından birisinde ürolojik rehabilitasyondur çoğu ürolog özel kliniğinde fizyoterapistlerle çalışıyor gayet bilgimde, yetkimde var. Ben bu hastalıkları vs Google sorarak öğrenmedim zaten bilgim dahilindeydi. Ve Büşra hanımım kafası çok karışık ben çocuğu için endişeleniyorum. Ha 7 mm gelirsek evet az ama ellerinde henüz bir tane usg raporu var kıyaslama yapılamıyor belki darlık haddinden fazla suan AP çapı çok ileriye gitti örneğin benim kızım 10 mm den 3 ayda 15 mm oldu ve durumu acildi. Bir diğer husus enfeksiyon geçirmesi. Bu olaylarda her şey sadece AP çapına bağlı değil o kadar basit mantık yok. AP çapı, parankşm kalınlığı ve enfeksiyon durumu bir arada değerlendirilir. 2 aylık bir bebeğin idrardında üreme var enfeksiyon geçirdi bu aleyhine bir durum. Ayrıca bu çocuğun pipisinde bitik var acil sünnet olması lazım toparlarsak; enfeksiyon geçecek, sünnet olcak( bu tek basına tedavi edebilir), usg tekrar bakılacak ve voindg çekilecek . Gerekirse sşntigrafiyede başvurulur. Bütün bunlr bir arada değerlendirirler reflü için.