Aslihan03- Anneler merhaba oğlum 18 aylık tuvalet eğitimi vermeye başlayacağım ama tecrübeli annelerin desteğine ihtiyacım var. Nereden ve nasıl başlamalıyım tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim .
Mirac_21032019 Aslihan03- 18 ay erken daha cunku daha bu ayda idrar kaslari kuvvetleniyo biz 25 ayligiz daha baslamadim bile akli iyice ersin dediklerimi anlasin yaza insallah baslicam.Baslarsin yarim birakirsin o hic olmaz bence biraz beklemelisin
Nazli55x Aslihan03- valla canım tuvalaet eğitimi için heo 2 yaş bekleniyor bence aşırı saçma oğlum 11 aylıkken klozet tipi lazımlık aldım banyoya koydum her lavaboya gitmemde onunda lazımlıpa oturtturuyorum ilk önce bilinç altına yerleştir şuan 12 ay 10 günlük hadi lavaboya diyorum benden önce gidip lazımlığa oturuyor 2,5 3 yaşında çocuklar var hala bezlenşyor onlara da yazık
DenizRuya Aslihan03- Merhaba canım ben önce bi lazımlık aldım ona oturmaktan korkmaması için kapağı kapalı kıyafetleriyle oturtup oyun oynadım 1 2 hafta böyle devam ettik sonra bezine kaka yaptığında aldım lazımlığa döktüm aa bak kaka yapmışsın dedim alkış filan yaptık yani oraya kaka yapınca bişey olmayacağını anlamış oldu ertesi güne de konuşarak bezini çıkardım ve 20 dk da bir çiş için lazımlığa oturttum 3. günü 30 dk ya çıkardım sonra kendi söylemeye başladı böyle devam ettik 🙂
Guligul Aslihan03- benim oglum haziran sonunda 18 aylik olacak. Bebeklerin ortalama 18-24 aylarda tuvaleti ogrendigini okumustum. Ben de bu yaz deneyecegim ozelllikle agustos eylul gibi yani 20-21 aylikken. Poposunu her yikamaya gittigimizde kakisini gosteriyoruz eee ee diyor. Klozeti gosteriyoruz oraya yapacaksin fln diye anlatiyoruz. Lazimligini yakinda cikaricam hayirlisi bakalim. Size de kolay gelsin 🙋♀️
Miyonunannesi Canım bebegın buna hazır mı o önemli bence biz yegenım ıcın uc sefer ugrastık hep olumsuzdu aradan epey geçti kendı bigun anne çiş diye geldi sen ona sureklı anlat goster tuvaleti banyoyu bununla ılgılı bı kıtap alabilirsin önce beynıne işle mantıgını kavramasını sagla baktın ışık var denersin bn kızıma boyle yapmayı dusunuyorum
Aslihan03- Miyonunannesi tuvalete gittiğimizde arkadan cis diye geliyor büyük tuvaletini yapacağı zaman da bir yere saklanıp öyle yapıyor bunu yapması da hazır olduğunu gösteren bir işaret diye okumuştum bir yazıda . En azından bir şansımı deneyeyim dedim :)
Aslihan03- Nazli55x evet aslında bazende büyüdüklerinde daha çok zorlayabilir diye korkuyorum arkadaşım 2.5 yaşında eğitime başladı ama bu seferde bebis tuvaletten korkup vücudundan birsey koptuğunu düşünerek tuvalete gitmek istemiyordu . Her cocuk tabiii kide farklı ama ne zaman cocuk için uygunsa bir sinyal verdiğinde onun konforu içinde öğretmek istiyorum .
Mom622626 Aslihan03- benimki 2,5 yaşında havalar ısınsın başlayacağım. Hazır olmasını beklersem galiba hiç bezden çıkmaz çünkü hala kakasını söylemiyor😒😒.
Aslihan03- Mom622626 benimkide kakasını soylemiyor tabiii sadece kakasi geldiğinde bir köşeye saklanıp orada yapıp çıkıyor bir yazıda okuduğuma göre buda tuvalet egitime baslamak için bir sinyal olduğunu çocuğun farkında olduğunu okumuştum. Aslında beni cesaretlendiren biraz o birazda ben tuvalete gittikçe arkamdan çiş diye gelmesi bilemiyorum tabi tecrubesizim ama bir şansımı denemek.istiyorum 😊
Volmine Bu çocuk kaka çiş demiyor nasıl öğrenecek benimkinde 20 aylık ne yapacağız bilmem . Öğrenir mi ki onu da bilmiyorum ama kakası gelince hemen anlıyoruz. Hiç dokundurmuyor hep kaçıyor
Canevlatlarim54 Aslihan03- arladasim da kizini 19 aylikken tuvalet egitimi verdi ilk başlarda güzel güzel yapti. Herkese hava atiyordu bnm kizim erken alışti alistirdim diye. Oglumla aralarında bir gun vardi hep bana sende alistir falan filan dedi pek orali olmadim suan kizi 2.5yasinda heryere cisini yapıyor geceleri yapıyor altını pisletiyor hep bende oglumu 10gun once alıştırdım maşallah tam vakti vr zamaninda alistirdigimi düşünüyorum. Arladasim da şuan resmen kafasını duvarlara vuruyor ben neden acele ettim hergun evim batiyor bi türlü söylemiyor diye hatta 2 gun once bana birakti kizini hamile ve temizlik yapıyordu oglunla oynasin dedi. Altina kaçırıyor sor hep dedi yarim saate bir sordum tuvalete goturdum yapmadı evine gitmesine yarim saat kala evin icinde hem çişini yapti hemde kakasini annesini.cagirdim gelip alip götürdü. Belki her cocuk ayni olmaz ama bence erken biraz
Mirac_21032019 Tuvalet eğitimi, çocuğunuz anüs ve mesane kaslarını kontrol etmeye başladığı zaman mümkün olacaktır. Bu kaslar, 18 ila 36 aylık aralığında gelişir, dolayısıyla tuvalet eğitimine çocuk en azından 2 yaşına geldiğinde başlanması önerilir.