Fatma2468- 4 buçuk aylık bebeğim, 4.ay aşısında sağlık ocağında kan ilacı verdi hemşire kullanmalımıyım ? Kan tahlili yaptırıp öyle mi versem diye düşünüyorum. Bir de devletin verdiğini içirme diyenler oldu bilemedim
gktgbsracl Fatma2468- Canım sağlık ocağının verdiğinde pareben var kimyasal bı koruyucu madde o yüzden içeriği temiz olan kan damlalarını kullanmanı tavsiye ederim .
Esnalp Fatma2468- Benim doktorum ek gıdaya başlayınca kullanabilirsin demişti sağlık ocağını verdiğini Bir kere denedim içmedi Bir daha vermedim
Mylittleponyy Benim de kızım 5 buçuk aylık ben başlarda veriyordum ama kabız olan kızım daha çok kabız oldu ve kakasını yeşil yapmaya başladı bende kestim vermedim
Elaa3 Bizde onu kullanıyoruz sağlık Ocağının verdiğini bi sorun olmadı diğer çocuklarımda da onu kullandım hiç bir sorun yaşamadık🙏Ama sizin dediğinizi söyleyen baya kişi var bende merak ediyorum doğrusu
Fatma2468- gktgbsracl hemen başlamalımıyım 4 buçuk aylığız bi doktora gidip test yaptırıp öyle mi kullansam ki
gktgbsracl Fatma2468- başlayın. Yani bizim doktorumuz başlattı 1 yaşına gelince baktı değerlerimize biraz düşük çıktığı için 3 ay daha uzattı süremizi devam ediyoruz.
Fatma2468- Esnalp bende pandemiden dolayı doktora gitmedim bayadır gidip soriyim diye düşünüyordum buraya yazıp sormak geldi aklıma. Yasaklar bitince bende bi gidiyim en iyisi
Seher26ikra Şuan benim kızım 14 aylık ve 4 aylıkken bende sağlık ocagını verdiği kan ilaçını kullanmadım paraben var diye diğer kan ilaçlarınıda kullanmadım acıkcası ama sonra ne oldu tabi kızım işdahsız huzursuz hep yorgun doktora gittim ve kanı cok düşük vitaminsiz kalmış kan ilaçı kullanmadığım için şuan o zamanlar beğenmediğim ilaçı kullanıyorum kızıma ve o kadar pişmanım ki keşke kullansaynışım zaten o paraben cok az miktarda varmış ilaçın içinde yani hiç bi şekilde zarar görmüyomuş bebeklerimiz.. nacizene benim fikrim 😏
Nasip Fatma2468- bence çoğu anne bende dahil sağlık ocağının verdiği kan ilacını kullanmıyor cnkü kabız yapıyor ayrıca damaklara ve ilerde dişe zarar verdiği söyleniyor kullananlar öyle söylüyor bizde kabız ve kaka yesil oldugu için başka kan ilacına geçtik ve hiçbirsey olmadı ne bir kabızlık nede kakada değişm çok şkür
Brcsrkn Fatma2468- bende yeni başladım kullanmaya ama sağlık ocağının verdiğini değil ocean marka olanı aldım içinde pareben yok bebeğim de sevdi tadını
Fatma2468- Anladım teşekkürler hepinize. Yani şu durumda sağlık ocağının verdiğini kullanmayı düşünmüyorum çoğu kişi şikayetlerini belirtmiş. Oceanın d vitaminini kullanıyordum kan için de ondan almayı düşünüyorum şu durumda