Alminam Kızlar kızıma pankek yapmak istiyorum ama netteku çoğu tarifi denedim sonuç hüsran bu tarifi yap kesin tutar dediğiniz bir tarif var mı
G_ADAN Alminam bende yapıyorum.dün en son pekmezli pankek yaptım aşırı lezzetli oldu yarısını bem yedim kızımdan önce 😂
Derya28 Alminam bir yumurta sarısı biraz zeytinyağı çok az su ve bi çay kaşığı kadar un ben bazen peynir de ekliyorum malzemeleri karıştırıp tava da pişiriyorum oğlum severek yiyo
DenizKizi Alminam iki kere yaptim ama kizim 8 aylık anca oynadı elinde mincik mincik ağzına biriktirdi sonra 😀 1 yumurta 1 çay kaşığı k.tozu 1 tatlı kaşığı pekmez 1 tane ceviz iyice ezilmiş tam buğday unu göz kararı ama hamur kek hamurundan daha akışkan olacak. Guzel olmustu. Bide peynirli ıspanaklı yapmıştım
Ayb G_ADAN merhaba pekmezin ısıtılması pek önerilmiyor hmf değerinden ötürü araştırın isterseniz ayrıntılı bilgi için.
nrgkck Yarım muz pekmez bir kaşık tam buğday unu bir yumurta sarısı. Bayıla bayıla yiyor ben bunu yapıyorum
G_ADAN Alminam 1 yumurta sarısı 2 yemrk kaşığı tam buğday unu 2 yemek kaşığo yoğurt suyu veya içme suyu 1 yemek kaşığı pekmez çay kaşığının ucuyla karbonat
Derya28 Alminam evet bi çay kaşığı kafar yeterli olur bakarsınız eğer çok sıvı olursa biraz daha eklersiniz ama unu az olunca daha yumuşak oluyo
Bus_ra_ Alminam ilk kez bugun denedim bayıldı 1 yk kaşığı tam bugday unu 1 yk lor peyniri 1 yumurta sarısı Çeyrek muz Azcık tarcın 1 tatlı kaşıgı tereyag Karıştır azcık yaglı tavada pişir süperdi bu arada oğlum 7 aylık dişi yok 😂 yanınada ıhlamur yaptım