Kei98 Doktor kontrolümüzde küçük bir dil bağı olduğunu öğrendik ama şimdilik bı işlem yapmak gerekmediğini söyledi yemek yeme de ya da konuşmada sıkıntı yaşamadığı müddetçe bebeğim su an dokuz aylık bebeğinde dil bağı olan var mı konuşmada sıkıntı yaşadınız mı
Benbilmemanam Kei98 bebegimde doğuştan vardi az bisey dil bağı. Genel cerrahi bolumune gittik ve ilerde peltek konuşabilir emmesinde sıkıntı olabilir dişleri cikmadan kestirseniz iyi olur yoksa Narkoz almasi gerekir dedi. 3 4 dk icinde kestiler. Sorun olmadı
MadCat Kei98 mutlaka kestirmenizi tavsiye ederim. Oglumun 2 aylikken kestirdik, ileride konusma geriligi riskini asla goze alamadik. Zaten ufak bir operasyon halledin gitsin. Meme alirken de agZini tam acamiyordu, sonradan duzeldi.
Svcnvebebegi Kei98 küçükken vardı kızımda. 6 aylıkken kontrol etti demişti. Götürdüm hafif var dedi. Alalım dedi hemen. 5 sn bile sürmedi. Biraz kan geldi. 15 dk sonra da emzirdim. Doktor iyiki erken getirmissin dedi. Ilerde alınması zor oluyormuş. Ne olur ne olmaz diye aldırdık bizde
MihraKus Kızımında doğuştan vardı 6 aylık civarıyken kestirdik konuşmasına engel olabilir ileride diye yemek konusundan emmede falan hiç sıkıntı yaşamıyorduk zaten . Şuan 17 aylık olacak az çok konuşuyor ama ileride göreceğiz tabii
Kei98 MihraKus Bizim doktorumuzda yenidogan döneminde olsaydı keserdik ama şimdi boşuna ameliyat etmeyelim ilerde bakalım dedi biz de daha yeni öğrendik önceki doktorlar hiç bahsetmedi yemede bı sikintisi yok ama konuşma konusu işte aklımı karistirdi peki nasıl bı işlem bu sıkıntılı mı oluyor mu
Kei98 Bizim doktorumuzda yenidogan döneminde olsaydı keserdik ama şimdi boşuna ameliyat etmeyelim ilerde bakalım dedi biz de daha yeni öğrendik önceki doktorlar hiç bahsetmedi yemede bı sikintisi yok ama konuşma konusu işte aklımı karistirdi peki nasıl bı işlem bu sıkıntılı mı oluyor mu
MihraKus Kei98 şöyle ki ben bebeğimde fark etmiştim bunu doğdunda ama doktorumuzda yemek konusunda ve kilo alım gelişimindede sorun olmayınca siz bilirsiniz demişti ileride konuşmasına engel olma ihtimali var. Dedi . Biz bursada uludağ üniversitesinde çocuk cerrahı muayene etti hemen ordada kesti uyuşturma yada dikiş tarzı birşey olmadı tabii 1 saat bayaaa ağladı kızım kanda çok akmadı kestikten yarım saat sonra emzirmemi söylediler baktılar tekrar zaten orası acımazmış korktuğundan ağlar dedi doktor . Şöyleli dil bağı kalın yada uzun olabiliyormuş ona cerrah karar veriyor anestezi altında operasyon tarzı da kesilebiliyormuş çok Şükür bizim o kadar değildi
Kei98 MihraKus anladım çok küçük bı şeymiş ama işte insan yine korkuyor çok yardımcı oldunuz sağ olun
MihraKus Kei98 rica ederim ne demek yani küçükken alınması daha iyi bence ileride daha çok anlarsa durmaz yavrum yine karar sizin bi cerraha götürün yine şüphe kalmasın içinizde
Nurkara21 Kei98 benim arkadaşımın çocuğu oldu çok basitti ağlıyor tabi ama unutuyor doktor kafasını bastırın demiş hafif sonra makasla tık kesmiş ilerde daha büyük problem olur demişti ameliyatla bile çözülmezmiş ben olsam yaptırırsım doktor da ilginç bir cerraha baktırın
Kei98 Benbilmemanam daha dişi çıkmadı her ihtimale karşı erkenden önlem almak daha iyi öyleyse teşekkürler
Kei98 MadCat meme alirken hiç bı sıkıntı yasamadı yeni öğrendik biz de şaşırdım o yüzden kestirmeye dusunuyorum ben de kesinlikle
Kei98 Svcnvebebegi aynen bize de hafif var dedi ama tabi insan korkuyor yemede bı sıkıntı yaşamadık ama konuşmada sıkıntı yaşasın tabiki istemem
Kei98 Nurkara21 kolay bı şey o zaman bu aylarda doktor öyle deyince şüphe oldu tabi ben de de ilerde riske atmamak gerek kesinlikle öyle yapıcam
Svcnvebebegi Kei98 bence erkenden yaptırın. Saniyelik birşey zaten. Büyüdükçe dil bağı kalinlasiyor yani doktorum demişti. O zaman narkoz alır Allah korusun
Nurkara21 Kei98 valla sizin doktor kendine güvenememiş bence yanlış anlamayında arkadaşımın oğlu 13 aylıktı tık kesmiş kızda kara kara düşünüyordu anestezi alırsa sünnette ettiririm felan diye
Bill Kei98 Dogdugunda doktorlar farketmisti randevu verdiler hemen. Babasininda varmis kestirmemisler hafif konusurken kekeler. Oglumun 2 aylikken kest doktor. Hic aglamadi kanamadida
Kei98 Nurkara21 valla ben de öyle düşündüm normalde doktorumuz baskaydi o gittiği için ilk defa gitmiş bulunduk o dil bağından hiç bahsetmemisti bu da bu şekilde söyledi işte başka doktora göstermek şart oldu