Gulsum belli olmaz bence. Ama bir süre altına kaçırmaya devam eder. Bizde yeni ögrendik. 5 gündür tam olarak hiç kaçırmadan çişi de kakası da geldi diyerek benim götürmeme gerek duymadan gidip yapıyor. Temizlemek için çagırıyor. 23 gün önce başladık tuvalet egitimine. Hiçbir belirti istek hiçbirşey yoktu. 4 yaşında çünkü bu zamana kadar kendi istemesini bekledik ama olmadı. Bir gün artık bez yok dedim ve gece gündüz hiç takmadım. İlk 2 gün hepsini altına yaptı. Bu arada benn devamlı tuvalete götürdüm. 2 gün sonra denk gelerek çişini tuvalete yaptı. Yani götürmesem altına yapacak. 10 gün sonra çişim geldi demeye başladı. Götürdüm yaptı. 14 gün oldu hala kaka altındaydı. Böyle böyle 5 gün öncesine kadar kakayı hep altına yaptı. 5 gündür de ben sormadan kendisi bilerek gidip yapıyor. Ben var mı diye sormuyorum artık. Ve hiç kaçırma da yok. Mesela yarım saat önce lavabodaydım. Oğlum salonda. Anne kakam geldi diye seslendi. Tabi ben toparlanıp gidene kadar kesin kaçırır diye düşündüm kaçırmadı. Tam olarak ögrendi yani. Benimki bile ögrendiyse bence her çocuk ögrenir o kadar zordu çünkü.