Cheddar Dnzkcmz96 9.ayda başladım şuan 20aylık kendi yiyor herşeyini. Yani pek bişey yapmadım😅 yaptığım yemekleri elle yiyemiyorsa kaşıkla ağzına götürmesine yardım ettim, çatalı batırmasına yardımcı oldum. Döke saça yemeyi öğrendi. Artık eskiye göre düzgünce yiyor 😊 biraz sabırlı olmak lazım c
Immomy Dnzkcmz96 6,5 aylığız başladık canım sebze püresi yaparken blw lik te koyuyorum önüne yerse yiyor yemezse ben yediriyorum bakalım daha yeni başladık bizde
Olich Dnzkcmz96 9 aylıkken başladım. Önüne koyuyordum küçük küçük parçalar halinde bir yandan da kaşıkla yediriyordum. Bu aralar benden çorba haricinde bir şey yemiyor. Her şey kendisi yapıyor fakat kaşık çatal atıyor 🤣 Bende zorlamıyorum. Tabak da kullanamıyorum onuda yemekle beraber atıyor. Yemek sandalyesindeki tepsisine azar azar koyuyorum. Birde yemek arasında sadece anne sütü veriyorum. Ekstra bir şey vermiyorum ki iştahı kesilmesin. Yemek saatleri hemen hemen aynı her gün.
iamthed Cheddar Bi şey sormak istiyorum döküp saçmaktan kastınız yanlışlıkla dökmesi mi, kasten fırlatması mı? Oğlum 21 aylık ve bazen kasten yemeği yere döküyor, bardağını çatalını fırlatıyor. Bu gibi durumlar yaşadınız mı?
Senak Dnzkcmz96 ben 6. Ay bitince direk blw ile başladım. İlk bir ay hem parmak gıda olarak verdim hem yanında minik püre yapıp kaşıkla da tattırmaya çalıştım. Kaşığı asla ağzına almadı kendi kendine bir ay boyunca haşlanmış sebzelerin tadına baktı. Neredeyse midesine hiçbirşey gitmedi diyebilirim ilk ay hatta çoğu verdiğim direk yeri boyladı ama daha sonra parmaklarını daha güzel kullanmayı öğrendi mücverler yapmaya başladım yavaş yavaş yemeye başladı. Şuan 11 aylık neredeyse bütün yemeklerini kendi yiyor. Sadece bazen öğle yemeğinde çorba veriyorum kaşıkla onu bile kendi içmeye çalışıyor artık. Ben çok öneririm hemen başlamak zorunda değilsiniz tabi ki 9 10 ay civarı başlayanlarda var. Bir de tabi ki önce ilk yardım videoları izlemenizi öneririm çünkü başlarda öğürme refleksleri ne kadar kuvvetli olsa da öyle durumlarda soğuk kanlı olup ilk müdahaleyi yapmak şart. Ailemden herkes bebeğimin kendi yemesini istiyorum diye bana uzaylıymışım gibi baktı ilk zamanlar şimdi birlikte masaya oturup büyük insan gibi bizimle yiyince herkes bayılıyor 😍
Giraysmom20 Dnzkcmz96 oğlum ek gıdaya başlarken blw ile başladık biz ve öyle devam ediyoruz, şuan 13 aylık ara ara çatal kaşığını kendi tutup yiyor, elle yenebilecek herşeyi kendi yiyor, tavuk budu pirzola pankek vs tıkanmadan yiyor
Dnzkcmz96 Giraysmom20 ya maşallah cok güzel. Bende hep eline vererek basladım ama bir yaşında halada kendi kendine doyurucu şekilde yiyemiyor. Bizimle beraber sofrada falan ama ara ara ben koymasam ağzına birsey yediği yok. Bir iki birsey ısırıp bırakıyo
Immomy Dnzkcmz96 bebek pütürlü yiyorsa çiğniyorsa blw çokta lazım değil bence ya illaki yiyecek kendi kendine önemli olan bence bebeğin çiğnemeyi öğrenmesi
Cheddar iamthed ikisi birden aslında. Tam tabağı bittiği zaman hani tabağı sıyırırız ya kaşıkla çatalla falan. Onu da yapmaya çalışıyo güya o yüzden tabağı bitince hemen alıyorum önünden :) içinde yemek varken yapmıyo
Dnzkcmz96 Immomy yok o konuda sıkıntımız yok pilav makarna yiyor ama sürekli eleştiri alıyorum hala kendi yemiyormu falan diye cok sııkıldım bu durumdan