Irmakumay18 Bebeğiniz ne zaman konuşmaya başladı kızım bir buçuk yaşında anne deneyi ıraktı herşwyi işaretle anlatıyor söylediğim şeyleri anlıyor hiç bir sıkıntı yok ama konuşmuyor kendisi ürettiği sözleri söylüyor bana fikir verir misiniz hanımlar
elfeyllzdmr Irmakumay18 benim kardeşim öyleydi Canım te 2 buçuk yaşında konuştu bildiğin inadından konuşmazdı. Herşeyi ıh ıh diye işaretle gösterirdi. Çok sorduk o zamanlar doktora felan ama Kendi isteyince konuştu
Nergis24 Irmakumay18 kızımı sanırım bunun için 10 kişiden fazla insana gösterdim. Psikiyatrii psikolog özel öğretmeni sınıf öğretmeni aile hekimi çocuk doktoru vs. Hepsi dedi ki canı istemiyor konusmak. Annesi her dediğini yapmış ih demiş vermiş çocuğa çocuk neden konuşsun ki dediler. 20 aylık dede baba mama ham beg hav meee bu kadar sadece.
Ylzvys Irmakumay18 17 aylik kizim var aynen her seyi anlar isaret eder ama baba meme cok nadir mama der kendi kendine anlamsiz heceleri var tvyi kolay kolay acmayiz kitap okuruz konusuruz oyun oynariz ama konusmuyor pandemiye bagliyorum ben
Alinduru Irmakumay18 sanırım her istediğini daha ağzını açmadan yapmaktan oluyor bu. Doktorlar konuşmaya ihtiyaç duymuyor çünkü her istediği hemen yapılıyor diyor. Bir de inat da ediyor çocuklar sanırım. Mesela benim kızım 17 aylık anlamlı kelimeleri var herşeyi anlıyor zor kelimeleri söylemeye çalışıyor ama kolay şeyleri inatla söylemiyor mesela asla su demiyor ama hayvanları sayıyor 🤦🏻♀️ Ama su demiyor çünkü hiç su demesine fırsat vermedim a dese suyu dayadım çocuğa 🤦🏻♀️
Aygun Ya benim oğlumda 1 buçuk yaşında tek bı kelimesi bile yok aya İhh falan diyo sadece soylediyim her şeyi anliyo getir götürü yapiyo hafızası çok iyi neyin nerde oldugunu falan iyi biliyo , amma bende konuşmasını dert etmeye başladım artik
Irmakumay18 Nergis24 bende aynen öyleyim çocuğun canı yanmadığı sürece ağladığını duymadım 😇sanırım bundan olabilir
Irmakumay18 Alinduru sanırım hepimizin ortak hatası bu çocuklara hiç kendisini anlatma fırsatı vermeden dediklerini yaptık aman ağla asın ama ağlamayı da öğrenmeleri gerek
bma55 Benim oğlum da 11 aylık henüz anne baba dede mama gibi kelimeleri söylemiyor sadece bağırıyor hiç kelimemiz yok sizce normal mi ☺️