masal28 Kızlar 6ay 2 günlüğüz doktor bugün yine liste verdi ama biraz kafam karışmadı değil. Tadımlardan sonra nasıl devam ettiniz, kaç öğün devam ettiniz? Bizde çorbalar vsvs yazıyor artık.
Epifenomen-gkc masal28 tadımlardan sonra çorbalarw geçeceğiz. Tadım bittikten sonraki bizim listemizde bir öğün tadım yaptığımız püreler veya meyve suyu diğer öğün çorba
Gokcen_26 masal28 tadimlardan sonra mesala yogurtu demedysem yayla corbasi yaptim. Havuc denedysem toplar.. ispanak senedysem bulgurlu ispanak bu sekilde yani. Kahvalti meyve veya meyve suyu aksam azcik corba verdim ilk ay. Bazen meyve yerine yogurt verdm . Ikinci . Ayda girdigimzde bnm gibi kahvalti . Meyve ve yogurt bazen biskuvu ve corba yemek aryik ne olurda aksam yemegi seklinde gittik
Kuzeyin_annesi0 masal28 Rica etsem listeyi burada paylaşabilirmisiniz 1 ay sonra bizde başlayacağız fikir alma amaçlı😊
Xyz1234 masal28 su an kızım 6 ay bir haftalık 2 ogun seklinde veriyorum biraz daha zaman geçsin 3 e cikaracaktim ama ek gidadan sonra sanki emmeyi birakti o yüzden 2yle devam etcem
masal28 Epifenomen-gkc hah bizde de öyle☺️ Ama benim aklımı biraz kahvaltı karıştırıyor, 2 gün yumurta örneğin, öğlen eski akşam eski menü, sonra öğlen yeni menü burda biraz takıldım☺️ Ne çorbaları mesela?
Toprak2509 masal28 6 ay için erken. 7 aylıpıgz daha tam tatları oturtamadı yemiyor. Yulaf irmik veya tam pirinç unu içine meyve sebze püreleri koyabilirsiniz.çorbsds olur. Ama yumurta ve 2 öğün erken bence 6 ay zaten tadım zamanı doyma zamanı değil
Epifenomen-gkc masal28 kabaklı pankek veya yumurta sarısından omlet verebilirsiniz, direkt meyve veya meyve suyu da olur 8 aya girmeden bizim gibi kahvaltı şart değil demişti doktor :)
31marthira masal28 en günlük yarım yumurta sarısı olarak başladım onun yanına ek olarak peynir ekledim labne lor vs daha sonra domates ekledim sonra gün içinde yogurt arttırarak yogurtla meyve püreleri ile ilerledim ilk çorbası mesela kabak ve pirinçi haşlayıp catalla ezdim üzerine zeytin yagı ilave yedip yedirdim daha sonra bu karışıma havuç patates kereviz ıspanak dahil oldu hiç blender kullanmadım öğürme olursa korkma bebekler toparlıyor ayrıca boğazına birşey kaçarsa bu şekilde çıkarmayı öğreniyor kızım 1 yaşında hiç kasmadan zorlamadan ilerledim şimdi herşeyi yiyor yemek saatlerini sizinkiyle de getirin yemek hazrlarken yanınızda olsun ve sofra kurulup hep birlikte oturun bir siz bir o yemeli tv vs açmayın dikkati yemekte olsun inanın ilerisi için çok fayda saglayacak şimdi bizle birlikte oturup yiyor bebegim önüne birleyler koyuyorum hem o yiyor hem ben yediriyorum
masal28 Kuzeyin_annesi0 2 gün kuralı ile ilerliyorum ben başladığımdan beri onu belirtiyor☺️ Sabah kahvaltısı yeni tadım 1-2 gün sonra öğlen yeni menü 3-4 gün diye devam ediyor
masal28 masal28 sabah yeni bir tat vericeksem, öğlen akşam eskilerden. Öğlen yeni bir tat vericeksem sabah akşam eskilerden diye gidicem☺️
Suradlp Bebeğinizde ağzını kilitleme verilen gıdayı istememe durumu yaşıyor musunuz? 6 ay 3 günlüğüz 10 gündür tadım yapıyoruz ama hiç istemiyor zorla vermeye çalışıyorum 🥺
masal28 Suradlp daha çok yeni ondandır, biraz damak tadı oluşsun sevdiklerini yicektir🥰 ben yaşamadım benim kızım şimdiye kadar verdiklerimden armutu sevmedi sadece istemezse de zorlamıyorum daha yolun başındayız düzelir üzülmeyin♥️
31marthira Suradlp kesinlikle zorlama bu ilerisi için de çok yanlış yemekten sogur çok sakinolmayı ve sabır gerekiyor
Suradlp masal28 yaptığım hiç birşeyi kabul etmiyor bende mecbur zorluyorum oyuncakları emmek için ağzını açıyor kaşıkla birşey görsün ağzını kilitliyor. Düzelir inşallah ☺️
masal28 Xyz1234 doyduğundan azaltmış olabilir belkide ama evet temel besin anne sütü ek’gıda bir sonraki sırada haklısınız :)