Ahsen_serife78 Kızlar bebeğim iki aylık bir kız bebeği bugün doktor kontrolümüz vardı ve baş çevresinin küçük olduğunu söyledi. Tabi bende endişelendim. böyle birşeyle karşılaşan var mı daha önce yardımcı olur musunuz rica etsem
Sofyatomasatlas Ahsen_serife78 kaç cm doğdu? Benim oğlum 34 cm le doğdu 2.ayında 38.5′tu. Bildiğim kızların biraz daha küçük olabiliyo
Sevda6767 Ahsen_serife78 kaç cm doğduğu önemli. Büyüme varsa dyzenli bir şekilde önemli bir şey yoktur. İkizlerim 33 baş çevresi ile doğdular iki aylıkken 38. 38.5 oldular normal yani
SelmaSefaFatih Ahsen_serife78 benimde oglumun 2 aylikken bas cevresine kucuk demisti doktor norologa goturdum degil buyuk bile dedi🤦♀️ olcumler hep hatali hic biri birbirini tutmuyo.. benimki gbi onemsiz de olabilir önemli bisey de olabilir ihmal etmeyin kendiniz ölctünüz mü hic evde
Urass78- Sakın ihmal etmeyin cok onemli bi sorundur bu siz tetkikleri yaptirin iciniz rahat olsun.insallah bisey yoktur yavrunuzda
Ahsen_serife78 Urass78- Bizden birşey istemedi doktor tahlil röntgen ultrason vs. Ne yapmam gerek gitmem gereken başka bir bölüm vr mı?
Urass78- Ahsen_serife78 canim cocuk norologuna mutlaka gözük. Sonra keske dmee. Benim oglumdada halen var bas cevresi kucuklügu.Ben izel norologa getirdim ve emar istedi emar cektirip tekrar gidecem. bayram sonrasi.Bence saglikli tabi ama yinede acaba dememek
Ahsen_serife78 Urass78- Anladım canım inşallah birşey yoktur yavrularımızda. Yani hareketleri falan da iyi aslında gelişimi güzel bence bakalım bizde özele gidiyoruz.
Sevda6767 Ahsen_serife78 o zaman normal canım. İlk iki ayda ikişer cm büyümesi beklenir. 3.5 cm büyümüş normal
Ahsen_serife78 SelmaSefaFatih hayır kendim ölçmedim mezuram yok malesef sadece hastaneye gittik hiç sağlık ocağına da gitmedim dediğiniz gibi belki hatalı ölçümde olbilir ama inanın içim hiç rahat değil 😔 inşallah hatalı ölçümdür.
21idil Canım hatalı da olabilir ben sağlık ocağına da götürüyorum hastaneye de ikisinin ölçümleri hep farklı oluyorlar anlamıyorum
Ahsen_serife78 21idil Canım şuan aradım aile hekimliği ile de görüştüm her ay düzenli büyüme varsa korkulacak birşey yoktur dedi. Aileden gelen birşey de olabilir dedi.