Herkese merhaba 3 gün önce bende oğlumu kucağıma aldım çok şükür🥰 ama sezaryen olduğum için ağrılarım biraz fazla sizler neler yaptınız ağrınız azalsın diye? Evde tam bir kaos var biri diyor hep yatacaksın biri diyor olmaz otur😂 dr yürü dedi yürüyorum her fırsatta ama yatakten kalkarken zorlanıyorum. Ayaklarımda çok şişti. Birde korseyi ne zaman taktınız? Ben dün 2 saat taktıktan sonra çok ağrım oldu fazla mı sıktım yoksa erken mi oldu bilemedim ağrılarım korkunc boyutta değil ama önerilerinize ihtiyacım var
Sadu44og hep yürüdüm her işimi kendim hallettim 5. günde korsemi taktım 7. günde artık iyileşmiştim iki büklüm yürümüyodum 😂
Sadu44og Beş altı güne kalmaz toplamistim bol bol yürü ve su iç. Ayaklarım çok şişmişti benimde oksapar miydi neydi o iğneyi vuruyordu eşim. Aynı şeker iğnesi gibi küçük bişi koldan yapılıyor kan sulandırıcı. korSe kullanmadim ben Hayırlı olsun Allah size bağışlasın bebeğinizi 🧿😍
Sadu44og böl böl yürüyüş yapman lazım sen oturdukça ayakların şişer iyi olman için hep yürüyeceksin bol su içeceksin 1 haftaya iyilssirsin😊
Sadu44og 3. Gun cok agrim olmustu benim de. Sonra yuruye yuruye gecti. 10. Gün tamamen iyilesmistim.
Sadu44og canım sakın oturma benimde ağrılarım çoktu ameliyattan sonra benim kafam gitmsdi o gün ondan sonra yürüyemedim geç iyilestim sık sık yürü
Sadu44og Öncelikle Allah bağışlasın 🙏 ağrım hastanede olmuştu sadece o da iğnelerle serumlarla geçmişti o konuda bi fikrim yok ama yatmayın mutlaka yürüyün kendinizi çok zorlamadan
Sadu44og korseyi de daha hastaneden çıkmadan taktırmıştı benim doktorum daha 12 saat falan olmadan 🤔
Sadu44og yürümen gerekli canım
Sadu44og korse için henüz erken 10 gün sonra taktım ben. Ağrılar ve ödem için de elinizden geldiği kadar yürüyün. Her gün biraz daha iyi olacaksınız. Yatarak geçmez ağrılar. Oturup kalkarken de bir süre yardım alın ters hareket yapmamak İçin. Hayırlı olsun ☺️
Sadu44og ağrıların birkaç güne geçecek 🙏🏻 Korse ise doktorum bana 7. Günden sonra tak demişti. Destek alarak kalk mutlaka 😊 bol bol yürü ve su iç :)
Sadu44og ben eve geldikten 3 gün sonra evi süpürmüştüm 😂 hiç oturmadım yatmadım ara ara dinleniyordum tabi ama sürekli ayaktaydım çok kısa sürede toparlamıştım
Sadu44og doktor doğum yaptığımin ertesi günü taktirdi üç ay bir fiil taktım göbek sifir
Sadu44og ertesigün eve gitrim diğergün araba kullandım bebeğim yoğunbakımdaydı yanına gittim
Sadu44og bende sezeryan oldum daha ilk doğum yaptığım gün bile yatağımı dikeltmiştim oturur pozisyonda sırf emzirmek uğruna misafir çok fazla diye hiç uyuduğumu uzandığımı hatırlamıyorum 5. Gün kontrolümde dikiş yerimin üstüne 6 parmak kalınlığında skar dokusu oluştu siz siz olun oturmayın dinlenin yürüyün ayaklarınızın altına yastık koyun. Bebeğiniz uyurken dinlenin bol bol zira bugünleri çok arayacaksınız 😅 Korse hiç kullanmadım göbeğim dümdüz skar dokusu içinde tedavi oldum ona rağmen hâlâ 1 parmak kalınlığında kaldı maalesef.. 8. aydan selamlar 🙋🏼♀️
Sadu44og canım ben ilk gün kötürüm kalkcam herhalde dedim iki büklüm olmuştum ağrıdan hiç geçmeyecek bir ağrı gibi gelmişti.10 günde bıçak gibi kesildi ağrılar inanamamıştım
Ecrin
Sadu44og bir de korseyi ben uyurken takıyordum gece 12 de takıyordum sabah 9 gibi çıkarıyordum sabah bebekle falan çok darlanıyordum çünkü.Sanırım yanlış yapmıştım ama belimde ağrı olmuştu
Sadu44og bebeğinizi güle güle büyütün🙏🏻 Korseyi 15. gün sonrası takmama izin vermişti doktor. Bol bol dinlenin, kendinizi nasıl iyi hissediyorsanız öyle yapın🌸 Ağrılar için ağrı başlamadan doktorun verdiği ağrı kesiciyi alın mutlaka, doktor 4 saatte bir iç dediyse öyle yapın saatini aksatmayın.
Sadu44og bana doktorum 20 gün korse kullanmamamı ev işi yapmamamı, ağır kaldırmamı sadece hafif yürüyüş yapmamı söyledi. Ayaklarımdaki şişliklerde 20 sonra geçti. Otururken ayaklarınızı aşağıya sarkıtmayın uzatın, gece yatarken bile ayaklarımı yüksekte tutuyordum şişliği iniyordu.
Sadu44og benim doktorum 2 saatte 1 yürü koridorda demişti çok faydasını gördüm çabuk ayaklandım ama ilaçlarımı kullandım 15.günde daha da iyi oldum korse 40 gün takma derim çok sıkmamak gerekiyor sıkmayan bel korsesi tavsiye ederim
Sadu44og Canım sürekli yürü sürekli hiç yatma hatta yorulursun otur gece bile ben uzanıp yatmadım bir süre oturarak uyudum ne kadar çok yürürsen o kadar kolay iyileşirsin
Sadu44og yürümen çok daha iyi olur daha çabuk kendine geliyorsun ben pek oturmadım 5. günümde ayaktaydım tamamen ayaklarınıda uzanırken yukarda tut benim ayaklarımda çok şişti öyle daha rahat ediyordum korseyi 40 ım çıkmadan önermedi doktorum 40 ın çıksın ondan sonra tak dedi dışarası yapıştırma ama içerde dikiş var hemen iyileşmesini bekleme dedi
Sadu44og hep yürüdüm akşam uykusu haricinde hiç yatmadım hep oturuyordum herkesin yanında hareket ediyordum işimi yapıyordum ve hiç öyle ağrım olmadı fazla hissedeceğim kadar sadece yatağa uzanacağım zaman olmuştu 1-2 gün
Sadu44og doktor korseyi kırk gün sonra takabilirsin demişti bana oda ağrı yapmış olabilir geçer inşallah 1 hafta 10 gün arasında kalmıştım ben ayağa işlerimi yavaş yavaş hallediyodum
Sadu44og bence kişiden kişiye değişir bende sezeryanla yaptım 15 güne kalktım yataktan bebeğimi hep babası bana verdi yanıma koydu korseyide 40 gün sonra taktim korseyi 🤗İnsAllah faydasını görürsünüz 😇
Sadu44og bana ebem 3 hafta sonra korse takabilirsin dedi. Sonra da ben unuttum karnım da epey inmişti. Yani biraz bekleyin isterseniz. Ben belki 1 hafta - 10 gün yataktan kalkarken sızı hissettim. Ama uzun süre ne zaman yatsam kalkması ve yürümesi zor oluyordu. Ben bol bol hareket tavsiye ederim. 🙏🏻
Sadu44og otururken ayaklarını uzat. Aşağıya sarkıtma. Bol su iç tuvalete çıktıkça ödem gidiyor. Özellikle büyük tuvaletten sonra çok azalıyor. Ayaklarını sıcak tut.
Sadu44og 1 haftaya toparladım ama hem emzirme bebekle ilgilenme hem dikişler ikiye katlanmıştım resmen🤭 hepsi geçiyor😅
Sadu44og ne kadar erken ve çok yürürsen beyin o kadar iyileştim msjı gönderir vücuduna ve iyileşirsin😊 korseyi de sezaryen sonrası en az 1 hafta beklemen lazım hatta 15 gün sonra takılmaya başlanmalı diyen dr da var
Sadu44og korse için çok erken rahim yapışırmış doktorum dedi 2-3 ay sonra anca
Sadu44og çok geçmiş olsun hem de hayırlı olsun 😍 bolca hareket edeceksiniz en güzel yöntem. Şişlikler 1 haftaya inmiş oluyor. Doktorum 7. Günde sonra korse takabileceğimi söylemişti. 2 haftaya kendinizi çok rahat toparlamış olursunuz
Sadu44og korse kullanmadım ben sürekli hareket ettim oturup kalkarken zorlandım 1 haftaya kalmadan iyileştim rutin ev işlerimi falan yaptım çok şükür
Sadu44og 1 hafta sonra korse taktım ve bol yürüyüş şişinde zamanla inicel ayaklarım davul gibiydi benim 1 hafta 10 güne iniyor
Sadu44og hiç yatmamistim her işimi kendim hallettim yattikca çabuk ayaklanamazsin acil şifalar 🙏🤗
Sadu44og gözün aydın canım ☺️ Ben sezaryen sonrası yatağa hiç girmedim hep oturdum yürüdüm. Zaten yatmak ve kalkmak işkence gibi oluyor bi süre zamanla geçecek merak etme. Korse kullanmadım doktoruna danıştın mı ona göre kullansaydın.
Sadu44og korse için 3 gün cok erken değil mi, her doktorun farkli görüşü var,bence kendi doktorunuza sorun. Ama 3,4 haftadan önce tavsiye edilmiyor genelde. İmkanin varsa hem yat,ayaklarin asagida olmasin uzat hem de sık sık yürüyüşler yap evin icinde.
Reyna maşallah hep yürümeme izin vermiyolar ay çıldıracagım🤦😂
Minikpandailay aynı ilaçtan banada vermiş dr kullanıyorum çok teşekkür ederim sağolun🥰
Kizannesi25 hadi inşallah ben biraz daha yürüyeyim o zaman😀
Zllgkc umarım bende bir an önce ayaklanırım tamamen😊
Ben hiç oturmamıştım bol bol yürüyordum yataktan kalkarken bir süre ağrıların olur ama 10 gün sonra o da geçiyor. Suyunu bol iç ödemini atarsın. Korse hiç kullanmadım gerekte duymadım.
Ozgeymen58 maşallah size hiç göbek kalmadımı ben korkuyorum göbek kalacak diye suyu biraz daha arttırayım teşekkür ederim🥰
Mombaby123 tamam sağolun en iyisi ayaklanayım daha fazla
Fatoscum çok teşekkür ederim Allah razı olsun yürüyeceğim daha fazla🥰
Fatoscum agrınız oldumu peki korse takınca benim iç organlarım çok agrıyınca cıkardım
Urass78- yürüyüşü arttırayım teşekkürler 🙂
Katya off o ters hareketten ben çok yaptım sanırım birde iki kere su içeyim derken genzime su kaçtı öksürmekten helak oldum ondan sonra ağrılarım arttı zaten yardım alayım haklısınız
Ysg0 teşekkür ederim🥰
Ozlmylmz maşallah size 😀 tamam beni çok yatırdılar zorla sen logusasın yat diye kalkayım o vakit😂
Merve1134 benim çok agrım oldu sizdede oldumu peki korse takınca dikişte değilde böyle iç organlarım agrıdı sanki
Sadu44og O ilaç olmasaydı ben patlamak üzereydim sisten. Ayağımın üstüne parmağımı batirirdim ayağım in üstu içine çökük kalırdı bı sure 😄
Sadu44og evet ama.cikarmadim gene de