egeninanns Kızlar biraz önce diş mi diye bi post açmıştım arkadaş dudak bağı var mı dedi bende baya tedirgin oldum sizce var mı bakabilir misiniz?
Esrakygsz egeninanns canım evet çocuğun de dudak bağı var. Emmede sorun olabilir tıpkı dilde sorun olduğu gibi kızımda dil bağı vardı Dr hemen dudak baginada baktı var mı diye bende nasıl oluyo dedim bana resimden gösterdi böyle bı şey diye tıpkı sizin kızınız gibi
S_x_w egeninanns ilk çocuğum 11 yaşında bebekken hiç anladım sorun olmadı beslenmede vs.. Ama büyütüp dişler yenilenince ortodontik tedavi görmeye başladı ve Dr bunun aşağıda olduğunu ve lazerle düzelteceğini söyledi.. 10 yaşındaydı lokal anestezi ile yaptı normal bir görüntüde suan.. Çocuk Dr unuza da sorun yine tabi
Deletedmom0099 benim kızımın da böyle cocuk cerrahına götürdüm, 2 yaşında tüm dişleri çıktıktan sonra duruyorsa dudak bağı diyebiliriz dedi. evet var ama %90 dişlerle birlikte kayboluyo dedi
egeninanns Deletedmom0099 ay inşallah ilk kelimesini söyledi emmede de sorun yaşamıyoruz inşallah geçer bu da
SedaMeyra Emon olmamakla beraber vae gibo duruyor. Surekli goturdugunuz doktor yokmu onun muayenesindd görmesi gerekirdi
Deletedmom0099 egeninanns geçer insallah emme ve konusmaya bi engeli yok dudak bağının, dişlerin ayrık olması ve şekil bozukluğuna yol açıyor sadece. dil bağı emme ve konuşma bozukluğu yapıyor
egeninanns Deletedmom0099 Esrakygsz S_x_w stella Nebicimanne yayburcukadini Oylesine_biri Humeyra1 teşekkür ederim hepinize inşallah zamanla düzelir . İlk kontrolde doktorla da görüşürüm bu konuyu . Allah hepimizin evladını korusun 🙏
stella egeninanns evet bu dudak bağı kızımda da var. Büyük ihtimalle dişleri ayrık olur başka bir sorun olacağını sanmam
Nebicimanne egeninanns benim kızım da boyleydi şimdi 28 aylık tüm dişleri çıktı o bağ çok yukarı kaydı dişleri ayrık değil bu yüzden hiç doktora goturmedim böyle bişey olduğunu da bilmiyordum yani bize bı engel teşkil etmedi şakır şakır konuşur dişine göre buldu mu yer içer 🤷
yayburcukadini Bebeğim de de var dişleri ayrık çıktı konuşmasında ve emmesinde problem olmadı.. ilerleyen zaman da küçük bir operasyon ile geçiyor. Dil bağı sorun yaratır dudak bağında sorun olmuyor.
Humeyra1 egeninanns bende bi post açmıştım ayrik dişlerle ilgili ordaki arkadaşlar sağolsun söyledi dudak bağı vardir diye baktım varmis gercekten 1 yaşında farkettim doktorlarada sordum konuşmasında problem olmuyorsa sorun yok dedi. Ilerde küçük bi operasyonla kesiliyormus. Belki zamanla kaybolabilir bile. Bakalım bekleyip göreceğiz dişler çıktıkça nasil olacak