maggie Kapanmayı yersiz bulan sinirlenen hatta çıldıran arkadaşlar görüyorum, haklısınız ama bir de sağlık çalışanlarını ve çökmek üzere olan sağlık sektörünü düşünün. Bir tarafta baktığınızda esnafın ekonomik sorunları mı yoksa diğer tarafta yüzlerce belki binlerce insanın salgından ölmesi+ sağlık sektörünün çökmesi+ doktorların artık dayanamayacak duruma gelmesi (bir çok doktor istifa etmeyi düşünüyor)+ salgın sebebiyle tüm dünyada çekilen kısmi kıtlığın ekonomiyi etkilemesi ve daha bir sürü salgın yan etkileri.. siz devlet olsanız ne yapardınız? lütfen biraz büyük resmi görün, Allah herkese kolaylık versin hiç kolay değil biliyorum biz de zorlanacağız ama durum gerçekten çok kötü şakası yok evet yaz geldiği zaman turistler gelecek, gelmek zorunda tüm dünyada bu böyle olacak ama geçen seneki etkileri olmayacak çünkü artık aşı var ve avrupa ülkeleri İngilitere Amerika Rusya yani Türkiyeye yazın tatile gelen turistlerin çoğu aşılı olacak belki tamamı aşılı olacak aşı olma şartı konulacaktır bilemeyiz çok uzun oldu kusura bakmayın ama diğer başlıklarda da insanlara bencilsiniz yazıldığını gördükçe dayanamadım Allah kolaylık versin herkese, inşallah kapanma sonucunda feraha çıkarız
Mom0988 maggie Keşke en baştan 1 ay tam anlamıyla kapanma yaşasaydık.Umarim herşey düzelir eski hayatımiza döneri z
Niloskos maggie kapanma icin cildiranlarin henuz bir yakini hastalanmamis demektir. Tepkilerini burada forumda degil devlet makamlarina bildirmeleri gerekiyor
Derya_nil maggie valla bana göre çok çok iyi oldu. Yaklaşık 1 yıldır kısıtlama olsun olmasın evden doğru düzgün çıktığım yok toplasan 10 defa Ya çıktım ya çıkamadım evde kafayı yemek üzereyim ama çıkmıyorum insanlar çıdırmış gibi hergün dışarda bunu görmek te beni çıldırtıyo. Devlet artık napsın degalarca kısıtlama gevşetmek diye diye allak bullak olduk zamanında herkes tedbirini almış olsaydı bugün bu durumu yaşıyo olmazdık tanıdık tanımadık ölen insanları gördükçe içim yanıyo. Üzüldüğüm tek şey günü birlik iş bulup evine ekmek götürmek zorunda olanlar. Allah onların yarıdmcısı olsun onun dışında kimseye üzülmüyorum azıcık sabır
CatBoy maggie yazdıklarınıza harfiyen katılıyorum. Çok canımız yandı, birçokçok sevdiğimizi kaybettik bu hastalık yüzünden. Evet hepimiz maddi sıkıntı yaşayacağız. Ama önce can sağlığı.
Sibls Niloskos aynen öyle şuan annem hastahane de ve yalnız 🥺 sesi ,verdiği duygu nasıl yaşamayan bilemez.
maggie Derya_nil tamamen aynı filirdeyim. Ben de 1 senedir evdeyim ve bana deli muamelesi yapılıyor abartıyorsun deniyor ama 26 yaşında arkadaşım vefat etti benşm. Hem de koronayo atlattı 3 ay sonra pıhtı atması sonucu
Mombaby maggie haklisiniz zaten devlet yetemedigini gecen sene gisterdi hala daha kizanlar var. Bende ozel sektordeyim kendi isimi yapiyorum anneler gununde bir umudum vardi simdi o da kalmadi malesef. Benim asil kizdigim konu umreciler onlardan sonra patlak verdi kesinlikle yurtdisindan gelenlerde dahil. Ben cok duydum kovid belirtisi olup soylemeyen umreciler sirf serbest kalsinlar diye
Muffin maggie bizim çıldırma sebebimiz kapanmanın olması değil tabi ki bu salgını durdurmak yavaşlatmak için önlemler alınmalı bizde sağlık çalışanlarını hasta insanları düşünüyoruz üzülüyoruz ben anneannemi covid den kaybettim keşke bu lanet bitse bizde bunu istiyoruz ama bu kadar yasak açıklanırken neden bir de işçi paketi açıklanmadı 17 gün az mı Emin’im benim gibi bizim gibi ne aileler vardır şimdi kara kara düşünen bizim sinirlendiğimiz çıldırdığımız konu 2 hafta hiç bir para alamamamız olacak geçen sene aynı durumu yaşadık çok zor durumda kaldık şimdi yine aynısı söyleyin çıldırmayalım da ne yapalım biz sadece bizlere de biraz destek yardım istiyoruz onu bile alamıyoruz
Marjinal_Anne2 Muffin yani evet yasaklar geç kaldı önceden bu adımı atmalılardı ve devlet destekli olmalıydı cidden esnaf işçi vs çok zor durumda , kuzenimden biliyorum 4cocugı var ve adam her gğn aglıyor cidden çöm çok zor allah yardımcımız olsun.. devlet sadece kalın sağlıcakla demeyi biliyor k bakmasınlar ama cidden halkın zor kısmı basıl geçiniyor umurlarında degil benim de üzüldüğüm konu bu .. yoksa kapanma gerçekten saglıgımız için gerekli ama dediğim gibi paket destek kapanma olmalıydı
maggie Muffin benşm bildiğim kadarıyla devlet geçen sene elinden geleni yaptı kısa çalışma ödeneği olsun ikramiyeler olsun benim abim de kendi işini yapıyor o birkaç farklı kalemden yardım almıştı mesela, tabiki devletin kesinlikle destek olması gerekiyor 1 aylık, çok zor bir durum ama nüfus o kadar fazla ki 85 milyon insan… Yurt dışında pandemiden etkilenmeyen vatandaşına yardım eden ülkelere baktığımız zaman nüfusları az herkese yetebiliyorlar mesela Belçiko, Hollanda ama Türkiye’dedurum farklı. Tabiki bu sizi ilgilendirmez ama burada devleti ben suçlayamam şahsen. Bizim insanımızda problem geçen sene ben özel bir okulda çalışıyordum okul velilerden her öğrencinin parasını yemek servis dahil tam aldı ama öğretmenlerine devletten kısa çalışma ödeneği verdirdi o kadar üzülmüştüm ki.. bizim insanımız böyle maalesef gerçek ihtiyacı olanları düşünmüyorlar
Muffin Marjinal_Anne2 sağlık için kapanma olmalıydı Ama devlet destekli bir kapanma olmalıydı Ama o da olmadı Çünkü işçi sınıfı kimsenin umrunda değil Ve bu pandemi zengini Karun, fakiri de sefil yaptı söyleyeceklerim bu kadar bys
maggie Marjinal_Anne2 ben devletin sadece kalın sağlıcakla diyip çekildiğini umursamadığını düşünmüyorum. Devlet esnafı düşündüğü için bu zamana kadar kapanmadık ama bir ülkenin sağlık sistemi çökerse her şeyi çöker bunu yapmaya mecbur hastaneleri hafifletmeye mecbur maalesef inşallah bir daha kapanmaya gerek kalmaz insanımız akıllanır hala iftar daveti verenler var ben gördükçe ihbar ediyorum
Marjinal_Anne2 Muffin aksini söyleyen olmadı neden bu kadar çıkıştınız , zaten benim yazdığımda aynı devlet destekli olmalıydı diye sanırım yazdığımı tam anlayamadınız , neyse sağlıcakla
Muffin Marjinal_Anne2 hayır yanlış anlamayın size çıkışmadım sadece düşüncelerimi dile getirdim sizi kırdıysam özür dilerim sizinle hiç bir şahsi sorunum yok
elmaliturtam Devlet destekli olacaksa baş göz üstüne günü birlik çalışan insanlar bar küçük esnaf var. Ha kapanmanın bir anlamı kalmadı gibi baksanıza burda bile fikir alışverişi yapılıyor yasaktan önce köy memlekete gitmek için. Çıkan yine çıkıyor giden yine gidiyor.
maggie elmaliturtam zaten şu iki gğnde bulaş çok olacak bence ama hastalık zaten bulaştıktan sonra 2-3 haftada iyileşiliyor öyle düşünün. Memlekete oraya buraya giden de hastalanmayı göze almış demektir zaten şu durumda
Marjinal_Anne2 Muffin anladım evet sanırım gerçekten gündem herkesi etkiledi üzgün hissetmek çok normal k bakmayın bana sandım yorumu sizde k bakmayın 🙏🏻 İnş atlatırız bir an evvel rabbiö yardımcımız olsun 🤲🏼🌸
Muffin Marjinal_Anne2 sizde kusura bakmayın kesinlikle sizi üzmek istemem hakkınızı helal edin size karşı bir tavır değildi
Melekkizimmzeynep maggie geç bir karar ama herkes gerçekten kendi evinde oturur da bi kaç aile yine hadi gel karantinada bizde kalalım demeyip kendini evinde tutarsa kurtuluruz herkes bence artık kendi kapısını süpürmeli