Canımlar merhaba.
Bebeğimin geçen hafta aylık kontrolünü farklı bir hekime yaptırmak zorunda kaldım annemlerde kaldığım için.
Doktor kalbinde bir üfürüm var sanki genelde çok önemli olmuyor bunlar ama birde çocuk kardiyoloji görsün dedi.
Neyse bende bugün kardiyolojiye gittim bebeğimle ekg oksijen seviyesi ultrason vs bakıldı ultrason öncesinde bebeğimi soyunca boynunda ki kehribar kolyeyi gördü doktor. Biz genelde bunun kullanımını sakıncalı buluyoruz dedi hekimde Mehmet Gümüştaş internette çok olumlu yorumları üzerine gittim haberlere bile çıkmış doğu görevinde yaptığı yeniliklerle. Yani öyle geçerli bir sebebi olmasa söyleyecek bir hekim değil. Bende sebebini sorduğumda hem boğulmalara yani yutmalara karşı tehlikeli olduğunu ( bunu zaten biliyordum hem dikkat ettim bu konuda) hemde kalp atışını zayıflattığını söyledi. Neyse muayenemizde genelde yaygın olan bir açıklık olduğunu 6 ayda bir takibin yeterli olduğunu söyledi bir sorun görmedi şükür ki. Ama ben o an direk kolyeyi çıkardım attım. Yaklaşık 6 aydır kullanıyordum memnuniyetle oysaki salya sıkıntısı hiç yaşamamıştık 7 aylık kuzum bu arada. Ama bunu yeni öğrenmişken sizinlede paylaşmak istedim. Belki tereddütü olanlar varsa fikir olur. 🙂