Lightning 3 aylık bebeğime uyku rutini oluşturabilirmiyim yapan varsa yardım etsin lütfen hergun sabaha doğru yatıyoruz karanlıkta tutuyorum aynı saatlerde sürekli ama uyumuyor
Efemm Lightning oglum simdi 16 aylık ama o zamn yani 3 aylık iken uyku saatlerini oluşturdum şimdi de cok guzel saatleri var saati gelince kendi de husursuz oluyor sabah 8 gune başlardık 11 de yatırırdım 1.5 saat 2 saat uyumasını istiyordum kalkıyordu 15.20 dk içinde uykusunu bolmeden takrar yatırıyordum mutlaka o kadar saat uyucaktı 12.30 veya 1 gibi kalkardı ikinci uykuya 15.00 15.30 gibi tekrar 1 saat kadar uyuturdum birde aksam 18.30 19.00 birdaha 45 dk kadar 1 saatde oluyordu aksam 21.00 kapanış yapıyorduk hiç şaşmadım bu düzenden şu bi gercek en azından benım için gercek gunduz uykusu iyi olan bebe gecede iyi uyur derler uykuyu mayalar derler suan 16 aylıkgız vede hala gunduz 2 uykumuz var sabah 8 de uyanıyor 12. Veya 1 gibi yatırıyorum 1.5 saat belki 2 saat uyuyor aksamda 5.6 gibi tekrar istiyor oda en fazla 45 dk kadar 10 da kapanış yapıyoruz
Mavismila Lightning rutin çok önemli canım sen anlamaz şimdi çok küçük diyenler olacak ama dinleme ben ta iki aylıkken başladım çünkü evet atak dönemleri etkiliyor bebeği bi düzen olmuyor ama en azından ön hazırlık yapmış oluyorsun kendimden örnek vermek gerekirse saat akşam 7 buçuk gibi odama götürüyorum sütünü veriyorum bizimle uyuyor şuan 5 ay 20 günlük üstünü muhakkak değiştiyorum kremini losyonunu sürüyorum altını temizliyorum gidip babaya anlamasa bile iyş geceler öpücüğü verip geliyoruz sonra odanın ışığını kapatıyorum koridorun loş ışığını açıyorum kapıyı Aralık bırkatıgımda oda çok az ışık alıyor bebeğin kapkaranlıkta durması da bana iyi gelmiyor içim rahat olmuyor velhasıl her zaman uyuturken açtığım bi ninni var onu çok yüksek ses olmaması şartıyla açıyorum bi 5-10 dk sallıyorum uyuyor ilk zamanlar yani 4. Aya kadar bile uyuması zor oluyordu yani 9 da uyurdu 11 gibi ağlayarak tekrar kalkardı bu düzen anca 5 aylıktan sonra yerine oturur ama siz ona ön aylarda rutin alıştırması yaparsanız işiniz daha kolay olur
Lightning Efemm uyutma sisteminiz nasıldı beşikte sallıyormuydunuz bizimde düzenimiz vardı 1hafta sürdü şimdi yatırmak istediğim zaman bağırarak ağlıyor yatmak istemiyor karanlıkta kucagımda uyutmaya çalışıyorum hep
Efemm Lightning hayır canım kollarımda emerek ben bilmem oglumun öyle çığlık atıp aglamalarını direnişleri oldu ama alıp gezdırmedim hep kollarımda oturdugum yerde suan bile aynı memeyi veriyorum uyucagı zaman şak 3.4 dk içinde uyumuş oluyor
sdyrnkgn Gazı var sancısı var, beslenme düzeni sürekli değişiyo. Yani bir günü diğer gününü tutmuyo. Biraz zor ama yapılabilir yine de. Uzmanlar olacağını söylüyor🤷🏻♀️ Sabır ve fedakarlık gerektiriyo ama anneler de çook yorgun. İlk aylar kolay değil.
Mavismila Lightning ama şuan maşallah diyeyim bir günlük rutinimiz şu şekilde oluyor bu düzen 5. Ayda tam oturmaya başladı sabah 6-7 gibi kalkar süt veririm altını değiştiririm onunla biraz oynar oyalarım ardından saat 9 gibi 1 saatlik uyuyor uyandıktan sonra işte onunla ilgileniyorum biraz zeka kartlarını gösteriyorum aktivite olarak saat 12 buçuk gibi tekrar öğle uykusuna yatırıyorum onda da 1 buçuk saat uyuyor uyanıyor beslenme alt temizleme felan oluyor saat 4 gibi 45 dk şekerleme uykusu oluyor bebek akşam 8 e kadar durabilsin çok yorulmasın diye uyutuyorum 4 gibi 5 e 10-15 dk kala kalkıyor tekrar beslenme oyun ev işi yemek derken akşam en geç 8 de odama görüyorum diğer size yazdığım gece uykusuna hazırlık rutini yaptırıyorum
Busramaden Lightning rutın olustur benım bebegım 2ay17 gınluk aksam 9 da uyur gazlı bır bebek oldugu halde uyku rutınlerı sayesınde duzenlı bır uykusu var gece ılk uykusunda 4-5 saat uyuyo sonra emıyo bezı gazı derken bır saat rahat gecıyo tekrar uykuya dalıp sabah kadar yıne uyuyo 7 de gune baslıyoruz gun ıcındede her uyku once bı rutınımız var onlar yapılınca cok rahat uyuyo hıc de zorlamıyo benı