SnqL-12 slm anneler bız ek gıdaya 5. ayda geçiş yaptık hep meyve püreleri verdm şimdi sebzeye geçmek istıyorumda ilk ne verebilirim nasıl verebilirim yardımcı olurmusunuz ilk çocugum olduğu için bıraz tecrübesizim
Mine5369 SnqL-12 meyveyle başlamışsınız inşallah sebzeleri verirken sorun yaşamazsınız 😊 tatlıdan sonra sebzeyi pek yemiyo bebek diyolar. Ben şu kabak tadımı yaptırıyorum kızıma 3 gün kuralıyla sonra havuç vereceğim
Mimarhanim SnqL-12 mevsim sebzeleri ver demişti bizim doktorumuz. Ben havuçla başladım sonra patates, karnabahar verdim. Alerjisi olmadığını anladıktan sonra karışık sebze püresi yaptım ve içine soğan,.biber falan ilave ettim üç gün kuralına uyarak.
Symayldrm SnqL-12 normalde sebzeyle başlasan daha iyi olurdu canım meyve tatlı geldiği için sebze vermekte biraz zorlanabilirsin ama geç değil ilk olarak patates havuçla başlayabilirsin ya buharda yada çok az suda haşlayıp ezersin sonra kabakta verebilirsin ama verdikten sonra 3 gün bekle mutlaka alerjisi olup olmadığını gör sonra karıştırıp vermeye başlarsın
Bebegimm42 Mine5369 bende patates verdim iki gün bugün boynunun altı kabarcık olmuş alerji mu oldu acaba
Arveninannesiii Keşke ilk sebzeyle başlasaydınız meyveden sonra sebzeyi zor kabul ediyorlar. Ama tabi her bebek farklı. Patates havuç brokoli balkabağı püresi biz ilk bunlarla başladık
Prensannesiiiii Arveninannesiii merhaba bizde son 15 günümüz kaldı ek gıda ıcın o dediğinz sebzeleri gün icinde ne kadarlık verdnz acaba tadımlık ama ne kadar mesela atıyrum havuc buharda pişirdm ama ne kadr yedireceğim bebeğime doktora biraz daha geç gidebilecğim malesef o yzden blmyrm nasıl yapacağımı siz nasıö yaptnz bılgı verebilir msnz rica etsem🙏🏻
Betulunanneessii Havuç , balkabağı , patates vermiştim ben ilk. Buharda pişirip üstüne azcık zeytinyağı gezdirip catalla ezmiştim
SnqL-12 dediğim gibi ilk olduğum için pek bilmiyorum yoğurtla başlayıp meyve verdim mesela nasıl yapıyorsunuz tarif verebilirmisinz
Arveninannesiii Prensannesiiiii ilk günler çok kabul etmiyordu çatalla ezip vermeyi denedim olmadı sonra püre şeklinde vermek zorunda kaldım . 1 tatlı kasığı kadar sonraki gün yemek kaşığı 3 gün uyguladım. Sorun yoksa diğer sebzeyle birleştirip püre yaptım örnek ilk gün havuctu 4 gün havuç patates seklinde gittik. Tabi benim kızı kabız yaptı ek gıda. Gözlemleyip devam edin duruma göre
PudraKokusu Prensannesiiiii bende ayni durumdayim, in gum sonra 6ayligiz doktora gitmicem doktorumuzda covid olmus, herseyi ogreneyim madem gidenlerden cok karmasik olduğunu sanmiyorum 3 gun kurali cok onemli anladigim kadariyla
Bebegimm42 Symayldrm cnm ben patates verdim bu ikinci gün ilk ek gıda boynunun altı kabarcık oldu acaba patatesten mıdur ne yapmam lazım
Prensannesiiiii Arveninannesiii tamam smdi oldu az cok bılgım var ama ne kadar vereceğim felan konusunda iyi oldu cok teşekkr ederm cevabınız icin 😊🙏🏻 Bakalm biz neler yaşicaz ek gıda serüvenınde hayırlısı😇
Twinsmomy SnqL-12 biz yeni basladik 3 gün havuç verdim 2 gündür de kabak veriyorum sonra yoğurt patates olarak devam edicm,🤗
Symayldrm Bebegimm42 canım normalde en az alerjik olan ürünler kök sebzeler ama bilemedim şimdi çok küçük Bi ihtimal çünkü yanlış bilgi vermek istemem
Esmece SnqL-12 Bende meyve pureleri ile baslayanlardanim ama şükürler olsun kızım sebze de yiyiyor normal yemekte tattirmaya başladım beğendiği olursa immm yapıyor beğenmediğini çıkarıyor😁 9 buçuk aylık ne olursa az az tattirmaya başladım