Mirac16 kızım 4 gün önce 1 yaşını doldurdu. Ben doğduğundan beri sütümü sağarak verdim. Emmedi malesef. Ek gıdaya geçtikten sonra mama vermeyi denedim süt sağmak gerçekten çok çok çok çok çok zor bir süreç. Ama malesef mamayı içmedi. Hipp, sma, aptamil, hero baby markalarını aldım ama içmedi. Ben de sağmaya devam ettim geldiği kadar içti. 11 ayı geçmiştik pınar devam sütü aldım öyle markette görmüştüm. Bakalım deneyeyim dedim ve içti. Anne sütü ile tadı aynı gibi ve kokusu yok. Denedim 🤩Sonra doktorumuza sordum. O da içebilir dedi. Günlük 250-300 ml içebilir demişti. Kızım zaten sadece geceleri anne sütü içiyordu çünkü gece yetecek kadar sütüm çıkıyordu. Artık yetmemeye başlamıştı ve gece çok sık uyanmaya başlamıştı o yüzden içireyim dedim. Doktor da onay verince şu an içiriyorum. Süt sağmaya da bıraktım. 300 ml e kadar içiyor şimdilik geceleri yetiyor bu şekilde. Sabah uyanınca da kahvaltı ile güne başlıyoruz işte.
Pınar devam sütü bildiğimiz inek sütü yani farklı birşey değil. Adı bu şekilde. Ben verilmesinde bir sakınca görmüyorum. Şimdi ben vermemeyim de ne yapayım aç mı kalsın çocuk. Başka çarem yokken. O yüzden çocuğunuz için nasıl uygun görüyorsanız öyle yapın çocuğunuzu siz tanıyorsunuz. Aklınızda yine soru işareti kalmaması adına belki doktorunuza sorabilirsiniz ama bence verin. Hepimiz inek sütüyle büyüdük bu gerçeği unutmayalım. Evlenip çocuk sahibi olup çocuğunuz için en iyisini düşünüyorsak çok şükür Gayet de normal sağlıklı bir bireyiz demektir. O yüzden verin gitsin :)