aysbabe Kızlar merhaba Bebeklere gaz için kimyon çatı veriyolarmış. Nasıl yapılıyor(tarif) ve nasıl veriliyor bilen yazabilir mi? Şimdiden tşk 🙂
atopiklininannesi aysbabe kızım aşırı gazlıydı ben de verdim yarım çay bardağı suya kaynamaya yakınken bir çay kaşığı kimyon at iki uç kere karıştır çok fokurdatmadan kapat ocağı sonra da çay kaşığının ucuyla şeker at
atopiklininannesi aysbabe bide ben bu tarifi İbrahim Saracoğlu’ndan buldum ama o bi çay kaşığı şeker attırıyor el kadar bebeğe o kadar şeker vermeye gönlüm razı gelmediği için ben kaşığın ucuyla atıyordum maksat biraz tatlansın
QueenMom__ aysbabe ben emziriyordum her öğün kendim içtim hiç gaz problemimiz olması şükür. Kaynar suya bi kaşık kimyon ayıp dibe çökmesini bekleyip içiyordum 🤗
atopiklininannesi Yagmurr1c valla 20 günlükken başladım vermeye hiç uyumuyordu gazdan beni bir ay falan güzel götürdü ama zaman geçtikçe işe yaramamakta başladı
aay1 @aysbabe 1 çay bardağı Kaynamış suya 1 çay kaşığı Kimyon atıp üstü kapalı 5 dakika falan bekletip 1-2 çay kaşığı veriyordum daha 20-25 günlükken falan bile verdim
atopiklininannesi aysbabe olur tane de olur toz da olur eğer toz kimyon kullanırsın kaynattıktan sonra 10 dk bekle tortu dibine çöksün sonra da tülbentle süzerek bardağa koy
aay1 @aysbabe olur olur zaten tane kimyonla oluyor toz kimyon tortulu olur çok boğazına yapışır rahatsız eder onu yok ben şeker koymadık direk kimyon suyu olarak verdim
atopiklininannesi Yagmurr1c doktorum günde 6-7 kez verebilirsin dedi kızım aşırı gazlıydı çünkü ben de veriyordum