Betim Arkadaşlar yakınım için soruyorum, 8. Ayda aşı yaptıran var mı? Çok panikledi şu an kızamık aşısı? Erken mi olmuş
Arifeeee Betim kızamık aşısı normalde 1 yaşında yapılır. Bir ara hastalık attığı için 9. Aya da ek okarak konulmuş. Ama aşı takviminde yazmaz 9.ay aşısı. İsteyen yaptırir istemeyen yaptırmaz 1 yaşı bekler. Ben 1 yaşı beklemiştim. Canlı bir aşı o yüzden biraz zorlayabiliyor. Ateş asi yerinde şişme kızarıklık huysuzluk falan. bir de yumurta alerjisi olanlara yan etki yapabiliyormus galiba öyle duymuştum.
Betim BuseCan evet ben de öyle biliyorum ama hemşire yapmış bir sakıncası olsa yapmazdı sanırım değil mi
Yigitefeveannesi Ben 6.cı aydan sonra aşı yaptırmadım hiç 3 yaşına girecek nerdeyse, keşke biraz daha bekleseydi 8.aylık çocuk için ağır aşı bence.. umarım yan etkisiz atlatırlar bu süreci
Betim Yigitefeveannesi eşi kontrole görürmüş o sırada aşısı da var yapalım demiş yapmış aslınd sonun da haber yokmuş. Bana sordu yaptırdın mı diye haberim yok deyince evham yaptı
Yigitefeveannesi Betim kızamığa benser reaksiyonlar gösterebilir huysuzluk yapar hiperaktivite hareketler meydana gelebilir aşır metaller necisler içeriyor Çünkü
M-V-S868820 Bizde sekiz aylığız öbür ay kızamık aşısına gün verdiler artık 9.cu ayda yapılıyo dedi hemşire
Betim M-V-S868820 anladım erken yapmış hemşire niye acaba çok evham yaptı doktoruna da ulaşamıyor ben yardımcı olmaya çalışıyorum
Arifeeee Betim 8.ayda duymadım inanın. En erken 9 diye biliyorum. O yüzden bir şey diyemeyeceğim. Sağlık ocağı fazla mı sorumlu fazla mı sorumsuz bilemedim.