Fulyag Kızımın dişlerini her akşam yatmadan önce fırçalıyorum macuna yeni geçtik ama tabi tükürme refleksi yok macunu emiyor bu da beni tedirgin ediyor macun kullanmasam dişleri sararmaya başladı macun için erken mi acaba sizler nasıl yapıyorsunuz?
GulseNavin Fulyag benim bebegim 11 aylık ben 10 aylıktan beri fırcalıyorum bebek macunu ıle yutkunuyor hiç bir sorun olmuyor . Siz de bebek macunu kullanıyorsanız sıkıntı yapmayın bence
Minikcivcivim Fulyag biz de yeni başladık macuna. Çocuk macunları yutulabilir oluyor. Bi de şey siz hangi marka kullanıyorsunuz bilmiyorum ama ben colgate Kids kullanıyoruz öyle güzel bi tadı yok tadı yok hatta yani kokusu da yok öyle macunu emmek aklına gelmiyor o yüzden. Bizimki de tükürmüyor.
Fulyag Sadekahvem Ben de rocs kullanıyorum tadını çok sevdiği için daha fırçalayamadan emiyor sonra bir daha diyor 🤦🏻♀️ Beraber fırçalayıp göstersem de yine aynı ben de tedirgin oldum sakıncalı olur mu diye
Fulyag GulseNavin Evet bebek macunu kullanıyorum tadını çok sevdiği için direkt yeme eğilimi gösteriyor 😄
goktugkara Minikcivcivim 25 aylık oglum var kullanmayı bende istiyorum colgate ama sızın kı ne kadarlık bı zaraeı olur mu
Fulyag Minikcivcivim Ben rocs kullanıyorum papatya özlüydü yanlış hatırlamıyorsam tadını sevdiği için özellikle yiyip bir daha diyor adamakıllı fırçalayamıyorum da tadsız bir macun almak mantıklıymış
Minikcivcivim goktugkara colgate kids 0-2 yaş olanı kullanıyoruz biz. 28buçuk aylık. Bezelye tanesi kadar koyuyorum. Tatsız kokusuz bişi zaten hiç anlamıyor bile macunu. Çocuklar için bu yutulabilir olduğu için bi sorun olacağını düşünmüyorum çocuklar için yapılıyor sonuçta
Sadekahvem Fulyag yaa ben iyice fırçaya yatıyorum ilk zaman emiyordu artık yapmıyor. Ama su ara fırçalamaya izin vermiyior
Minikcivcivim Fulyag evet ben de rocks alacaktım ilk ama yorumları okudum herkes tadı çok güzel demiş diye onu almaktan vazgeçmiştim 😅 belki diş fırçalamayı reddeden çocuklar için bi seçenek olabilir rocks. Benim kızım hiç reddetmediği için tatsız olanla işi götürüyoruz şükür 😅 siz de bi deneyin 30/35civarı bir şeydi ücreti.
Fulyag Minikcivcivim Kızım başta reddediyordu başka macun denemiştim onu sevmedi ve bir süre fırçalamadı ondan rocs aldım bu kez de fırçalamayı seviyor ama macunu yiyor orta yol bulamadık 😄 colgatenin fırçasını kullanıyoruz zaten macununu da alayım o zaman 😌
Fulyag Bir de fırçaladıktan sonra macun temizliğini nasıl yapıyorsunuz suyla çalkalıyor mu çocuğunuz? @Sadekahvem @Tuba @Minikcivcivim
Minikcivcivim Fulyag bizim macunun üzerinde suyla durulama yapmayınız yazıyor. Çalkalama yaptırmıyorum o yüzden.
Sadekahvem Fulyag calkalamayi henüz bilmiyor su iciriyorum . Hafta içi dis kontrolü var doktora sorayim bı
Fulyag Dk16 Az kullanıyorum mercimek tanesi kadar ama yutuyor bir daha istiyor yediğinden düzgün de fırçalayamıyoruz
Fulyag Minikcivcivim Aaa iyiymiş öyle o zaman kesin almalıyım çünkü çalkalama yaptırırken çeşme suyunu da içiyor hiç reddetme yok 😄