Alinduru Merhaba güzel anneler 🌸 kızım 16 ay 28 günlük. Baş çevresi biraz önde gidiyor bıngıldak henüz kapanmadı. Sürekli kontrol ediliyor küçükken ultrason da çekilmişti herhangi bir sorun gözükmüyor dedi doktorumuz. Nörolojik gelişimi iyi olduğu için sadece takip edeceğiz genetik olabilir dedi. Ama benim istemsizce aklıma takıldı normalde doktorumuzun dediğini dinlerim dert etmem pek. Ama böyle durumda olan var mi merak ettim ya da ne yapılabilir ne zaman kapanıyor bilgisi olan yaşayan var mıdır?
Fevziyeakdmr Alinduru d vitamini her gün düzenli olarak veriyor musunuz acaba çünkü onu düzensiz vermek ya da vermemek bıngıldağın geç kapanmasına sebep oluyormuş
Ultraslan40 Alinduru d vitamini ile bıngıldağın bir ilgisi olmadığı bilimsel açıklamalarda da mevcut, benim bebeğiminki de kapanmadı hala açık, ki biz de sürekli takipteyiz gayet normal diyor doktorumuz. Baş çevresi kaç cm’de ileride dediniz?
Alinduru Fevziyeakdmr 14 aylık olana kadar verdim. Sonra vitamin şurubuna başladık bir de fortini süt kullanıyoruz onun içinde de olduğu için kestik. Doktorumuza özellikle sordum geçen haftaki kontrolde hiç alakası yok dedi d vitamini ile. Genetik olabilir deri umarım sadece genetik olduğu içindir.
Alinduru Ultraslan40 evet bize de doktorumuz kesinlikle ilgisi yok dedi özellikle sordum. Zaten vitamin şurubu vs kullanıyorum ve 14 aylık olana kadar d vitamini düzenli kullandık yani kapansa kapanırdı muhtemelen. Genetik olabilir bakacağız dedi inşallah da öyledir. Ne kadar önde olduğunu bilmiyorum ama 1-2 cm kadar önde gidiyor hep doğduğundan beri öyleydi açıkçası. Hatta biz ultrason da çektirdik dediğim gibi gayet normal dedi herşey. Ama insan merak ediyor 🙄
Ultraslan40 Alinduru korkmayın genetik faktörler bu konuda üstün olduğundan büyük olabilir, ben cm’ini merak ettim çünkü benim bebeğimin de bir tık büyük.
Alinduru Ultraslan40 inşallah öyledir çok sağolun 🙏🏻 Bugün nedense kafama takıldı bilemiyorum. 17 aylık kızım 49.5 cm sanırım o an doktor iki kere ölçtü yani sanırı üst sınırda şuan
Ultraslan40 Alinduru benimkisi de 18 aylık biz de 49’uz endişelenme bana gayet persentillere göre dedi.
Alinduru Ultraslan40 ya çok sağolun gerçekten 🙏🏻 Dediğim gibi normalde takmam ama bugün içim bi kötü oldu burada gördüğüm postlardan da etkileniyorum sanırım herşeyin en kötüsü konuşuluyor hep 😞
Nursma Alinduru canım bebeğim de 18 aylık sayılır daha hala açık bıngıldağı 1 haftaya kadar aşısı olacak hemşiremiz ne diyecek bende merak ediyorum. Baş çevresi de 1 yaşındayken 47 cm di sanırım.
Alinduru Nursma yani 2 yaşına kadar beklenebilir diyorlar ama tabi doktor kontrolünde. Yani doktor eğer ki bir sorun görmüyorsa 2 yaşa kadar bekleyelim kapanmazsa gerekli testler yapılır demişti.
Nursma Alinduru inşallah canım eşimin yeğeninin de 2 yaşından sonra kapanmıştı. Tabi şimdi biz ailelerimize sorsak bilmezler. 🤷