10032021 1 ay 12 günlük bebeğim var ve gazını çıkarıyor ama kakasını yapamıyor ıkınmaktan uyuyamıyor ağlıyor uyanıyor ne yapmaö gerekiyor ben destekleyip yaptırıyorum arada ama alışkanlık yapar diyorlar şaştım kaldım
Kalbim11 10032021 canım anne sütü alan 10 mama alan 5 gğn kaka yapmamsı normal bol bol karın masajı ayam altalarına masaj bacak hareketlerı yaptır hem gazı da cıkar 1 çay kasıgı zeytonyagı ver SAKIN HA SAKIN POPOSUNA SABUN KOYMA KULAK ÇÖP İLE DURTME YAPMA cok tehlikli burda yap diye yazarlar makat catlagına neden oluyor inan benım oğlum bugun 8 günü hala kaka yapamdı beklıyorum
elifhanimm 10032021 bacaklaeira bisiklet hareketi yaptır ılık su ile duş aldır bol bol hem beline karnına masaj sıcak havlu da koyuver yapar inşallah ama bisiklet hareketi çok önemli egzersizleri atlama sürekli yap
Gamzealya35_ Benim de 35 günlük bebeğim dünden beri aynı, gaz cıkarıyo ama kakasını yapamıyor ve cok huysuz, gece de hiç uyuyamadı 😕 ne yapsam bilemedim
Qawsedrf İlk 6 ay 14 güne kadar normal kabul ediliyor ve makata uyarıyı hiçbir şekilde onaylamıyorlar. Belki banyo yaptırıp el kollarını hareket ettirerek yardımcı olabilirsiniz..
Busramaden Benım oglum da oyle ıkı aylık dogdugundan berı kendı yapamıyo ben masajla bısıklet hareketıyle yaptırıyorum gunde bı kac posta yapıyo bu sekılde dr saf zeytınyagı ıcır her emzırmeden once dedı bazen yapıyo bazen yapamıyo kendı ama gununu hıc gecırmıyorum kabız degıl cunku dıger turlu cok rahatsız oluyo
Betullz Diğer söylenenlerin yanında şu da işe yarıyor. Bebeği yüzü dışarı dönük olacak şekilde sırtı da sizin göğsünüze gelecek şekilde kucakta tutuyorsunuz. Kollarınızla bacaklarını oturur pozisyonda turuyorsunuz. Anlatması karışık oldu. Sanki kucağımızda kaka yaptırır tuvalete oturtur gibi. Bunu benek hemşireleri ve doktorlar öneriyor. Ben ilk başta zararı olur mu diye düşünmüştüm ama zararı yokmuş. Böyle her gün belli zaman aralıklarında tutuyordum ve daha rahat yapmaya başladı