[silindi] Ben ilk doğduğundan beri alıştırdım aslında bilinçli bi şekilde vermedim uyku eğitimini ama araştırınca baya uyku eğitimi vermişim 😂😂 önce gece uykularını düzene sokman lazım gece uykusu için bi saat koy her akşam o saatte uyumuş olsun yatmadan 1 saat önce banyo yaptır sonra masaj uykuya özel giydiği geceliği olsun tulum pijama vs yani elbiseler değişti banyo yapıldı masaj yapıldı arrık uyku vaktinin geldiğini anlasın ortam kesinlikle aydınlık olmasın loş ışık olabilir mümkünse kendi yatağında yatsın sallamadan sadece poposuna hafif hafif vurup pışpışlayarak uyut eğer aglarsa elinden tut bi müddet orda olduğunu hissetsin eğer hala ağlamaya devam ediyorsa kucağına al ama kesinlikle ışık yakma biraz sakinleştir onu ve tekrar yatır yatağına bu şekilde tekrarla sakinleştir geri yatır ilk 1 hafta biraz zorlu geçer ama sürece alışıyolar daha sonrasında gece uykusunu düzene soktuktan sonra gündüzleri uyanık olduğundan beraber aktiviteler yapın oyun oynatın şarkı söyleyin dinleyin kitap okuyun vs tabiki bunları sürekli yapamayabilirsinşz ama vaktini güzel değerlendirmesi hoşuna gidicektir mesela uyandıktan 3 saat sonra 1 saat uykusu olması uyanıcak 2 saat sonra yarım saat şekerleme 3 saat sonra 1 saat uyku tekrar bu şekilde bi rutin oluşturablrsnz tabiki uyku süreleri farklılık göstereblr ama önemli olan zaten kendi uyuyp kendi uyanması 🥰