Tuanamam merhaba👋 Kızım 5 ay 12 günlük doktorumuzun takibiyle ek gıdaya başladık,gerçekten zor ama zevkli bir süreç🙃sizler meyve ve sebze olarak neler veriyorsunuz?sebze olarak patates havuç brokoli meyve de havuç ve elma ile başladık iki haftadır ama artık farklı neler verebilirim ??
Melankoli Tuanamam ben bugun enginar verdim. Simdiye kadar hicbir seyi sevmemisti, enginara bayıldı. 6,5 aylık bebeğim. 2 haftadır tadım aşamasındayız.
Atamom16 Tuanamam bizde 5 aylığız 10 gün oldu yoğurtla başladım kabak elma ve bugün muza geçtik sırada havuç patates armut var kabağı severek yedi çok şaşırdım 😄
Tuanamam Melankoli benim bebiş daha küçük ya enginar olabilir mi acaba yoksa farketmez mi 🙈onu bi doktara sormak gerek
Melankoli Tuanamam Feyzgb 6 ay itibariyle tadım listesinde var enginar. Buharda haşlayıp, parmak boyutunda kesip eline verdim.
Tuanamam 121015 Kes ve havucu haşladım süzdüm ilk olarak öyle verdim tadım ama bir kaşık falan daha sonra meyveye geçtim rende yaptım suyunu verdim Şimdi de yoğurta geçtik
Tuanamam Atamom16 kabak mevsimi olmadığı için vermedim muza başlamayı düşünüyorum bende nasıl vereceksiniz muzu ezip yoğurtla mı
Atamom16 Tuanamam bize doktorumuz önerdi ilk kabak ver diye. Muzu çatalla ezdim iyice zaten püre gibi oldu direk verdim öyle severek yedi. Kullandığımız muz baya olgundu tabi
benkubra Tuanamam brokoli icin 8.aydan sonra doye biliyorum canim ama sen vermissin sanirim… benim kizimda 5,5 aylik havuc,su kabagi, bal kabagi, patates, tatli patates meyvelerdense muz, elma, armut ve avokado ile basladik..
Tuanamam benkubra ya bende verilir diye biliyordum 🙈avakadoyu nasıl veriyor sunuz bende muzla ona başlıcam
Nazlianil20 Tuanamam benim oğlum yoğurt ve danone dışında bişey yemiyor yediremiyorum hiç birşey ama meyve kapları var delikli onun içine çilek ya da muz koyuyorum deliklerden çıkarak ağzına alıyor yiyor öyle meyve seviyor ama yemek asla
Kubrakara Nazlianil20 danone yerine evde yaptığınız yoğurda yine evde yaptığınız reçelden koyun daha iyi olur tabi yine siz bilirsiniz 😊
Kubrakara Bizde bugün 6 aylık olduk ikinci bebeğim ama yine takip eden doktorumuzla gidip görüşüp danışayım dedim kilosu da gayet iyi olduğu halde sabah bi bulamaç anlattı vermem için benim kafa gitti sonra birde içinde cicibebe var sok oldum sonra meyvelerin suyunu ver dedi akşamları sebze çorbası falan ben BLW den yanayım ilk oğlumda olmadı yapamadık ki hala çok titiz bi çocuktur 3 yaşında eliyle hiç bişe yemez hep çatalla hemen başka doktora gittik 20-25 gün 3 gün kuralıyla ilerlicez 7 aydan sonra denediği sebzelerle çorbalar olcak ve listemiz var ona göre veririm yine
Tuanamam Kubrakara bende blw istiyordum hep öyle hayal etmiştim doktorum bu şekilde ilerleyelim dedi gıcık oldum ablamın tanıdığı diye bişey diyemedim ama altıncı ayımıza gelince ben iki türlü yedirmeyi düşünüyorum bakalım nasıl ilerlicez 🙈şimdi küçük diye eline vermiyorum 😌
Tuanamam Kubrakara bende blw istiyordum hep öyle hayal etmiştim doktorum bu şekilde ilerleyelim dedi gıcık oldum ablamın tanıdığı diye bişey diyemedim ama altıncı ayımıza gelince ben iki türlü yedirmeyi düşünüyorum bakalım nasıl ilerlicez 🙈şimdi küçük diye eline vermiyorum 😌
benkubra Tuanamam muzla beraber veriyorum bende ama 6aydan kucuk oldugu icin catalla ezmek yetmedi agzinda parcali birsey olunca zorlandi cam rendede yapip verdim oyle daha rahat yedi.
Nazlianil20 Tuanamam valla şu ana kadar iki defa verdim çok şükür bişey olmadı ama dikkat edicem biraz büyüsün o zaman veririm olmazsa muz seviyor yoğurda karıştırıp onu veriyorum bazen