Karhaf Merhabalar arkadaşlar 5 buçuk aylık bebeğimin yumurta alerjisi cikti benim kek poğaça içine konulan her şey yasaklandı siz alerjisi olan bebeklerde anneler nasil diyet uyguladiniz acaba merak ediyorum
OgretmenimKukla Karhaf Paketli gıda tüketmedim. Içinde yumurta olan hiçbir şey yemedim. Üzerine yumurta sürülen poğaça, börek vs yemedim. Mantı makarna tarzı şeylerin yumurtasız olanını tercih ettim.
Bayansoylu Karhaf canım benim bebgimkn de alerjisi var yumurtaya ben yiyorum çocuğuma da deloday diye bir şurup var onu iciriyorum hiç bişey olmuyor çok sukur
Karhaf Addie487 siz neler yediriyordunuz normalde acaba artık birsey bulamıyorum yumurtayı da güzel yerdi normalde
OgretmenimKukla Addie487 Dilimli ekmeklerin kenar kısımlarını kestim. Sıraya dizdim. Süt ile ıslattım. Pasta kreması sürdüm. Muz, çilek, kivi doğradım. Diğer kata da aynı şekilde. En üste de çikolata sosu incecik gezdirdim. Değişik süsler almıştım. Baş harfleri gibi şeyler. Tadı da çok güzel oldu. Bizim işimizi görmüştü. Tavsiye ederim 😊
Addie487 Karhaf ben sebze veriyorum ağırlıklı olarak. Brokoli, karnıbahar, havuç seviyor Allahtan 😅 yoğurt ve muz elma veriyorum ara öğün olarakta, kahvaltıda da meyve. Yeni yeni yumurtasız köfteye başlatıyorum sevmedi ama kıymayı. Ispanağa katıp verdim
Karhaf Addie487 ohh ne güzel bende dün elmayla havucu kaynatıp veriyim diye düşündüm yemek istemedi en son çare tarhana yaptım çok da güzel yedi bugun ıspanak yada brokoliyi deneyeceğim bakalım napacsk onda da
Karhaf Addie487 aslında karnabahar gaz yapar diye vermek istemiyorum kolik bi bebekti biraz ertelemek istiyorum onu
Karhaf OgretmenimKukla tesekkur ederim aslında hazır gida tüketen birisi de değilim böyle anca adetime yakınken cikolata yerim yada evde tatlı yaparım ama bilmiyorum ya nasıl çıktı sadece yumurta anlamış değilim
Betullz Tek bir besin kolay. İnternette çok fazla tarif var. Alerjik bebek annelereinin olduğu gruplar var facebookta oralara da bakabilirsiniz
OgretmenimKukla Karhaf O pastayı 1 yaş doğum gününde yapmıştım. Fikir olur belki size de 💙 Inşallah geçer alerjileri Rabbim evlatlarımıza şifa versin.
Karhaf Bayansoylu peki o ilacı doktor mu verdi bize hiç birsey vermedi çünkü sadece 1 ay yumurta ve içine yumurta giren her şeyden uzak dur sonra bir daha test yapılıp duruma göre geri başlayacaksınız dedi de ondan
Bayansoylu Karhaf evet doktor verdien alerji testi yaptırmak istedim fakat o zamn 2 Buçuk aylıktı doktor çıkmaz dedi yumartaya ve yer fistigina var ben kendim buldum bile bile yumrtayi felan yemiyorum.ha oldu ki kaçırdım o zamn belli ediyir zaten kabarcıklar çıkıyor .hemen surubunu veriyorum krem var onu sürüyorum diğer güne geçiyor çok şükür.
Bayansoylu Karhaf çocuk doktorumuz ilk gittimizde senin ki ileri derece değil istediğini ye iç surubunu belli aralıklarla ver bı sıkıntı olmaz demişti. Ama ben yine de yumurtanın başlamasını yağda pismisini felan yemiyorum canim