Ozlem_likce 1 aylık bebeğimin baş parmak tırnağının batmış olduğunu fark ettim. Pazartesi doktoru var ancak başına gelen var mı merak ediyorum yapmam gereken bir şey var mı ?
Abf Ozlem_likce bebeğim 5 günlükken ayak basparmaginda morluk kızarıklık vardı, bende tırnak batmasi sanmıştım, enfeksiyonmus, 2 gün yenidoğan yoğun bakımda kaldı, sonrasında antibiyotik sürüp ve krem verdiler, 1 ay da falan gecti
Balkupum2505 Ozlem_likce ayni sorun bizdede var 11 ayligiz ara ara tekrarliyo krem vermisti dr sürekli kullaniyoruz tekrarlamamasi icin
Hilokiiii Ozlem_likce bu süreçten sonra tırnaklarını daha düzgün kesmek ve hatta törpü kullanmak yanlış kesimden dolayı batık oluşmuş ve büyük ihtimalle krem yada çıkarma işlemi uygular ama dikkatli olman gerekiyor o süreçten sonra kesimi özellikle
melegim26 Ozlem_likce bütün bebeklerde olabilen bsey canim kesilme kaynaklı olmayabiliyor bazen bizimde ayni şekilde daha kesmeden batik olmustu uzamadigi halde ama hiç bsey yapmiyosun bacoderm krem verdiler sadece sabah aksam sürdüm. Daha önce hicbsey yapmadan kendiliginden de gecti. Merak etme gecer insallah🌸
Ozlem_likce Abf yeni oldu daha tırnak batması olarak görünüyor bariz belli ancak çok az şişmiş ve kızarmış.
Ozlem_likce Hilokiiii Henüz hiç kesmedim. Sanırım kesmediğim için oldu değil mi? Kesmem mi gerekirdi.
Hilokiiii Ozlem_likce tabiki kesilmesi gerekiyor sen kesmesen bile onlar kırılıyor ve yanlış kırıldığı için de batığa sebep oluyor çok canı acıyordur miniğin şimdi 😩 törpü de yaparsan karşılaşmazsın Allah’ın izniyle inşallah
Hilokiiii Ozlem_likce öğrenmiş oldun kuzum bir an önce çaresine bakıp artık daha dikkatli olmak gerekiyor acısı çok kötü ben kendim bile yaşadım bilinçsiz hareket ettiğim için şimdi acısını bildiğim için kızıma da yarım saat tırnaklarıyla uğraşıyorum törpü vs sırf canı acımasın diye 🙁