5 ay 20 günlük olduğunda kendi isteğimle hazır olduğunu düşündüğüm için başlattım tadımlara.
Ilk sebzeler ile başladık 3 gün kuralını 2 gün olarak uyguladım ilk gün 1 çay kaşığı 2. Gun 1tatli kaşığı 3.gün yarim cy bardağını geçmemek şartıyla ne kadar isterse verdim havuçla basladim kabak patates olarak devam ettim araya yogurt koydum yoğurt ve sebzeler bir reaksiyon göstermediği icin 1 gun sebze püresi 1 gün sebze çorbası şeklinde devam ettim bunlari gunde tek öğün olarak verdim. Yogurttan sonra meyvelere gectim elma armut tattık bu gun muza gectik elma ve armut bitince geceleri mamaya başladım 1 yemek kaşığı yulaf ezmesini 1 çay bardağı suda kaynattim elma ve armutu küp küp dograyip buharda haşlayıp çatalla ezdim pişen yulaf ezmesiyle karıştırdim blendirdan geçirmedim zaten yumuşadigı icin yulaflar çiğnemeye çalışarak yedi hoşuna da gitti 6 ay 4 günlüğüz gunde 2 öğün şeklinde devam ediyoruz su anlık öğlen sebze veya yogurt çorbası veya püresi aksam da meyveli yulafli mama veya meyveli yoğurt şeklinde ilerliyoruz çok sukur yaklaşık 2 haftadir hiç bir sıkıntı yasamadik dikkat ettiğim onemli noktalardan biri kabiz olmamasi icin yemeklerine muhakkak zeytin yağı ekliyorum asla zorlamiyorum yemek istese dahi sindirim zorlugu yaşamaması icin simdilik yarım çay bardağını geçmiyorum yani yaklaşık 2 yemek kaşığı oluyor 1 öğünümüz suya cok ihtiyaci olmadigi icin sadece anne sutu alıyoruz cunku gunde en fazla 30 cc veriyorum simdilik bu sekilde ama tavsiyelere açığım faydalı gördüğünüz bunu da yapabilirsin dediğiniz şeyler varsa muhakkak yazın eksik kalmayayım 😅