plnduygu 16 aylık oğlum var. Kolik bi bebek olduğu için ayakta sallamaya alıştık bi kere ve hala devam ediyor. Büyüdükçe de sallama süresi artıyor . Profesyonel yardımlar çöl pahalı. Kendim başarabilir miyim ? Başaran var mı? Ne yapabilirim ?
Mom078 plnduygu Yanınıza yatırın sürekli kalkmak isteyecek tekrar yatırın ağladığında kucağınıza alın tekrar yatırın ama odadan hiç çıkmayın belki 1 saat sürecek ama sabır gerekiyor bi şekilde uyuyup kalacak ninni açmayı unutmayın
Guligul plnduygu yatagina yuzustu yatirip poposunu tipislayin ninni mirildanin. Surekli kalkmaya calisacak tepinecek aglayacak izin vermeyin. O kalktikca geri yatirin tepindikce geri yatirin agladikca opucuk verip geri yatirin. Uykuya dalana kdr bu sekilde devam edin. Ilk gunler uzun surebilir gittikce kisalacak. Eger kararli ve sabirli olursaniz birkac gunde cozersiniz 👍 (Bu postu okuyan kucuk bebekli annelere sesleniyorum: ne kdr erken alistirirsaniz o kdr rahat edersiniz. Ben 7.ayda halletmistim keske daha erken yapsaymisim demistim)
Demetbulut plnduygu ritim bozarak sallamayi deneyin rahatsiz olup birakacaktir … Yada emiyorsa emerek uyutmayi deneyin Oda olmadi yatin yanina pış pış yaparak deneyin ilk 1 hafta zorlanirsin sonra rahat edersin
plnduygu Mom078 sonraları kısalıyor mu uyuma süresi ? Birde acaba gece uykularını etkiler mi bu şekilde zor ve geç uyuması
Cheddar Mom078 plnduygu arkadaşımın söylediği gibi önce yanınıza yatırarak sonra sallanma bitince de beşiğine koyarak tamamen desteksize geçebilirsiniz. 😊 10gün içinde 15 dkya Kadar düşer uyuma süresi. İlk gün 1-2saat sürebilir sabırlı olmalısınız
Mom078 plnduygu Hayır canım desteksiz uyuyan bebek daha uzun uyur zamanla saat kavramı kısalır çünkü kendi kendine uyumayı öğrenir ama gerçekten sabırlıysanız girişin bu işe
Mom078 Mom078 Ben gündüzleri elektrikli ana kucağında uyuttum gece emzirdim yanıma yatırdım piş piş pat pat la uyuttum şimdi yaşına girdi öğlen göğsümde gece emer yanıma yatırırım 15 dk uyur
plnduygu Merve_96 evet biliyorum okumuştum. Ama onu nasıl kalıcı hale getireceğiz de tamamen bırakacak pek bilemedim
Merve_96 plnduygu bende nasıl olucak derken bir baktım kızım sallamadan uyuyor şuan beşiğine yatırıyorum ve kendi uyuyor belirli bir süre sallayıp belirli bir süre duruyorsunuz önemli olan sallanmadan uykuya dalma aşaması okumuşsunuzdur az çok biliyorsunuzdur ilk başlarda illa olucak diye bişey yok istikrarlı olup devam ederseniz alışır bu duruma diye düşünüyorum ben hiç acele etmedim neredeyse 1 ayımı aldı ağlamasını istemedim çünkü ve o şekilde başardık ama ilk önce sabır gerçekten 🤷♀️🙏🏼