Bsrii Merhabalar. Oğlum 2 yaşında. Daha önceleri hatta çok erken dönemde anne anneanne dede abba gibi kelimeleri olmuştu fakat daha sonra bu kelimelerin hepsini bıraktı. Ablası var 6 yaşında ekran telefon bunlarla çok içli dışlı kaldık bunu öncelikle belirteyim. Şu an 2 yaşını 1 ay geçti fakat hiçbir şey söylemiyor. Anlatmak istediklerini ses cıkartarak anlatıyor. Su istediği zaman gidip su getiriyor ve ya açmamı istediği birşey olsa onu bana getiriyor açmam için. Hadi bunu çöpe at dediğim zaman gidip atıyor vs. Fakat oyuncaklara gelince oynamıyor ve ya oyun kartları ile. Oyuncaklarını ve ya her bulduğu şeyleri diziyor. Son 1 aydır var bu durum. Bay bay öpücük at gibi şeyleri yapıyor söylediğimiz zaman. İsmine bakıyor. Kızdığım zaman ağlıyor. Saklambaç oynamayı çok seviyor mesela ablası saklanınca abla nerde dediğimde beni oraya götürüyor. Yani tepkiler var fakat burada o kadar iç karartıcı şeyler okudum ki kendimi post açmış vaziyette buldum😔 doktorum ekrandan uzak kalmalı dedi şimdi kızıma da söyledim sadece o uyuduğu zamanlar tv izletsin diye dünden beri bunları komple bıraktık. Otizm ve ya uyaran eksikliği olma ihtimali nedir yaşayan var mı?
Deletedmom_29 Bsrii merhaba yaşamadım ama otizim ihtimali yok bence. her şeyi yapıyor maşallah. Geç konuşan bir çocuk olacak demek ki. Canınızı sıkmayın. Burada konuşmayla ilgili egzersiz postları vardı onları bulursanız bir toz atin
balmom Bsrii bizimde aynı durum önceden söylerdi kelimeleri biraz dillendirdikten sonra unuturdu dede, Bab, anne, meme falan derdi hepsini unuttu
pmrsk Bsrii su istiyorsa hemen vermeyin mesela. Ne istiyorsun anlamamazliktan gelin her istedgni yapmayın ki sesle istemek mecburiyetinde kalsın. Bazı çocuklar bunun rahatlgna alışıp konuşmak istemiyor. Herşeyi yapıyormuş otizm değil bence. Ama kitap görsel kartlar bakmasa bile dikkat çekici seslerle tepkilerle dikkatini çekin bı şekilde. Onun boyuna inip gözlerine bakarak konusun bunu yaşam tarzı haline getirin yani. Kısa bı sürede gelişim gostericektir
Bsrii Deletedmom_29 çoook teşekkür ederim gerçekten içimi rahatlattınız biraz. Öyle şeylere denk geldim ki artık insan sorgulamaya başlıyor ister istemez haliyle Canım da sıkılmaya başlamıştı bu duruma. Bahsettiklerinize bakacağım tekrar sağolun.
Bsrii balmom sizde peki ekrana maruz kalma durumu var mı? Doktorum bu sebepten olabileceğini söyledi ama burada öyle şeyler okudum ki insan çok sorguluyor
Bsrii pmrsk aslında bu dediğinizi de denedim doktorum da aynı şeyleri söyledi hemen vermeyin mesela gibi ama sanırım biraz daha fazla bu konunun üzerinde durmam gerekecek. Gerçi dünden beri fazla duruyorum. Mesela oyun kartlarında muz diş fırçası havuç gibi kartlar vardı ve bunları biliyor. Koydum önüne ama oralı bile olmuyor. Oğlum hadi havucu ver diyorum gidip başka kart veriyor hayır havuç diyorum havuca bakıyor sadece sonra getirip veriyor. Aslında ne olduğunu çok iyi biliyor ama yapmak istemiyor gibi yani bilemiyorum anlatabildim mi ama 🙄 kızımda hiç boylee seyler yaşamamıştım her çocuk farklı oluyor işte. Sanırım dediğiniz gibi biraz daha fazla üzerine düşeceğim
Bsrii Mom084 siz de haklısınız 😔 hayırlısı artık herşeyin zamanı ver. Hayırlısıyla konuşurlar umarım🤲🏻
Mtalp Otizimli cok cocuk gordum içiniz rahat olsun bence Bu ara cani konuşmak istemiyo olabilir 😊 birde tv ye coo maruz kaldığı için sürekli tek taraflı iletişim yaşamış ve onu devam ettiriyor. El kuklası parmak kuklası alıp karşılıklı onları konuşturun. Mesela bi tane kuklayı siz elinize takin konuşturmaya başlayın ilgisini çekip yanınıza gelince ona da verin bi tane şarkılar soyletin kuklalarakomik tekerlemeler olabilir. Çocuklar görerek taklit ederek ogrenirler😊 kukla alamam dersenizde evde çoraptan tahta kasıktan kumaştan eldivenden çeşit çeşit kuklalar yapabilirsiniz😉 hatta iki sandalyenin arasına küçük bi örtü gerip mini bi kukla sahnesi yapip kuklaları ordan oynayabilirsiniz çok daha fazla ilgisini çeker
Marjinal_Anne2 Mtalp ya bende ayısı var ayısıyla konuşuyorum taklitleri yapıyorım ediyorum hoşuna gidiyor ama öyle etkisi olur mı taklit bizde de biraz sokıntı da
Zeynep11 Bsrii otizm değilde tv nin etkisi gibi duruyor.benim kızımda 1 buçuk yaşında 4. 5 kelimesi vardı tv izlemeye başlayınca unuttu hepsini. 2 buçuk yaşına kadar konuşmadı şimdi dil terapisi alıyor
GoGirl Bsrii bence ekrandan kaynakli konusma gecikmesi olmus 3 4 ay gormeyip yoguj uyaranada maruz kalmasi gerekiyor buyugude varmis evcilik tarzi oyunlar kurarak oynamakta fayda var