Tuba kızlar bebeğim 7,5 haftalık oldu ve yaklaşık 3 haftalıkken sol gözü yapış yapış olmaya başladı. Sarı sümüksü bir şey çıkıp duruyor sürekli. Her hafta ebem geliyor bize ve o zamandan beri normal değil bu diyorum oda hayır normal göz kanalı tıkanmış ondan kaynaklanıyor dedi. Her neyse iki kere doktora da götürdüm göz damlası verdi geri gönderdi. Gören herkes bebeğin gözünde intihap var diyor ve nerdeyse 5 haftadır olması bana hiç normal gelmiyor. İnternette baktım 1 yaşına kadar sürebilir kanal tıkanıklığı yazıyor. sanırım göz torbasının altına masaj mı ne yapılabilirmiş. Başına gelen ve bana öneridr bulunabilen biri var mı? Bazen yapışıklık yüzünden gözünü bile zor açıyor. sürekli mendil ile siliyorum gözünü.
Incitanesi6835 Tuba benimde uzun.sure oldu hergun sirangaya az bisi anne sutu sagip damlatiyodum ama cok az bir goze bir damla diger goze bir damla olacak sekilde birde cayi ictikden sonra bir kaseye suyunu koyup onla siliyodum oyle gecti sukur ve her emzirirken masaj yapiyodum netten bakin göz kanali acma masaji.die hemen her cocukda oluyo canim
Eldarwenn Tuba bize de doktorumuz damla verdi onu kullandık. Anne sütü sakın damlatmayın ilk başta mantıklı geliyo ama anne sütü şekerli yapışkan bi yapıda sonuçta tozlar yapışablr gözüne zarar verirsin hiç yokken. Ben bir de ılık açık çay suyu ile temizliyodum. Temizleme pamuğuyla gözünün üzerine koyuyodum ben yumuşatıyodu kuruyan çapakları snra siliyodum. Hemen silmeye çalışınca tahriş olma ihtimali oluyodu. Bunların olması normalmiş. Korkmayın.
Busecyrgn Tuba Aynı şekilde bizdede oldu pamugu çaya batırıp deneyin faydası olucak inş Ilık suyla temizliyordum önce sarı sarı olan kısmı ,bekleterek de çayla pamuk kısmını uygulayınca birdaha olmadı sizede faydası olur inş 🙏
Eldarwenn Tuba yumuşasın diye bekletiyorm uzun uzun bekletmenize gerek yok. Tahriş olmasın diye öyle yapıyoduk. Pamuğun bir kere sürdüğünüz yerini tekrar sürmeyin yanlız gözüne. Pamuğu çevirerek kullandık. Çapağı alıp tekrar göze sürmemek için söylüyorum.
poncikci Tuba benim kızımında gözü öyleydi ilk sağ gözüydü sonra sol göze sıçradı bebek ve çocuklara bakan göz doktoruna götürdüm damla verdi birde göz masajı yaptırdı çok şükür geçti, ihmal etmeyin göz yaşı kanal tıkanıklığı amilyata kadar gidebiliyor basit bir amilyat ama evde basit bir masajla geçmesini sağlamak varken geç kalmayın derim bu arada kendim optisyenim oyuzden çocuk doktoruna değilde göz doktoruna gitmelisiniz😊
Arven10 Tuba ebenizin dediği doğru göz kanalı tıkalı olduğu için akıyor yaklaşık 1 yaşında kendiliğinden geçer doktora da götürmüşsünüz gereken kontrolü yapılmış insanlar bazen çok bilir her konuyu bilir çok umursamayın