BademsMam Kızlar bebeklerinize nasıl zeytin veriyorsunuz? Zeytinler çok tuzlu oluyor tuzunu nasıl arındırabilirim ?
Elmaliturta_ BademsMam ben tuzsuz zeytin alıyorum tuzluysa da yıkıyorum bıçakla küçük küçük kesiyorum ya direk çatalla veriyorum ya da omlet yapacağım zaman yumurtayla beraber çırpıp pişiriyorum. Bir de şimdi dişleri baya çıktı o yüzden çekirdeğini alıp elimde tutup ona ıssırtıyorum. Bebeğim 11 aylık
Feyzosunannesi BademsMam suda bekletiyorum biraz sonrasinda kucuk kucuk kesip veriyorum yiyor canim kizim 7 bucuk aylik🌸
BademsMam Elmaliturta_ benim yaşadığım yerde malesef tuzsuz zeytin satılmıyor hepsi aşırı tuzlu 😓 suda bekletsem gider mi yani tuzu
Elmaliturta_ BademsMam tuzdan arındırmak için bir gece sirkeli suda bekletip, iyice durulayıp verebilirsiniz
ikiprensannesii2 Az tuzlu alıp yedirmeden suda bekletiyorum. 7 aylıkken vermeye başlamıştım şimdi 9 aylık 4 e bölüyorum öyle yiyor
Mircet BademsMam zeytiñ yapımı olarak tuzsuz yapılmıyor malesef az tuzladığım zeytinleri sıcak suda bırakıyorum geceden kabuzlarını soyup veriyorum
OncedenGurme BademsMam tuzunu almak için suda bekletiyorum geceden sabaha. 2-3 kere de değiştiriyorum suyunu. Sonra çekirdekleri ayıklayıp minik minik doğruyorum, 8 aylık şu an. İlk vermeye başladığımda blendırda daha ince parçalara ayırıyordum
BademsMam OncedenGurme benim kızımda 10. Ayına giricek ben hala vermedim hiç zeytin. Ama şimdi şimdi vericem bakalım dediğiniz gibi yapayım bende. Teşekkür ederim 😊
Nrgs BademsMam tuzsuz zeytin alıyorum bulamadıysam geceden suda bekletiyorum tuzu sabaha çıkmış oluyor