Eskaci Merhaba anneler oğlum 3 buçuk aylık Bıngılda kapandı diyecek kadar az belirgin geçen hafta doktora gittiğimizde 1.01 santim demişti olası erken kapanmada olabilecek sorunları sordugumda doktor anneler çok fazla korkuyor çocuğun gelişimi gayet iyi erken kapanmalar olabiliyor demişti internette okuduklarıma göre bıngıldağın erken kapanması çok riskli bir şeymiş gibi yazıyor başına gelen evladı büyümüş olan sağlıklı olan var mı bilgilendirir misiniz lütfen
AA201207 Eskaci 3 aydan önce 18 aydan sonra kapanması tehlikeli diye biliyorum bı arkadaşın bebeğinin 1 aylık civarı kapanmaya başlamış d vitaminini bıraktırmis doktor önlemek amacıyla sizinde d vitaminini azaltmaniz veya ara vermeniz işe yarar mı acaba doktorunuza sorsanız
Ebruk Eskaci baş çevresi ile de alakalı olabilir benim kızımında çok küçük bıngıldağı doktora sordum baş çevresi küçük bebeğin küçük olması normal dedi (minyon kızım biraZ )bunun için d vitamini kesme sakın dewam et demişti baş çevreside büyüyorsa sıkıntı olmuyormuş doğuştan kapalı olanlar varmış
Mu-Mi Eskaci benim kızım 5aylik 3 aylıkken kapandı şuan takipli hatta ben nörolojiye de götürdüm normal dediler bizim için baş çevresi Önem li dedi yanı her ay büyümesi gerek sağlık odağındaki ebede bna stres olmamam gerektiğini ve öyle çok çocuk takibini yaptığını söyledi
HiraNurveAnnesiii Eskaci benim kızımda 16 günlük dün sağlık ocağındaki ebe korkuttu yok kapanmış bıngıldağı 1 tanesi açık felan dedi ,devlete gittik hemen doktor normal dedi kafam allak bullak oldu ,bizede Demir ilacı verdiler
AA201207 Eskaci tamam o zaman canım birşey olmaz sen doktoruna güven internetten bakma hiç internete diz ağrısı diye yazıyorsun diz kanseri diye hastalık uyduruyor sana 😄 birşey olmaz Allah’ın izniyle
Mom097 Kuzenimin oğlunun bıngıldağı kapandığında 3 aylık bile değildi. Şuan 3 yaşında hiçbir sorunu yok
Eskaci Mu-Mi İnternette öyle açıklamalar var ki burada erken kapananların gelişim geriliği görme bozukluğu duyma bozukluğu insan doktorun dediğine inanamıyor yani çok geçmiş olsun ve çok teşekkür ederim umut oldunuz
Mu-Mi Eskaci öyle valla bende internete baktım oturdum ağladım yanı kafamda o kadar şey kurdumki anlatamam doktora gittik başının ölçüsünü aldı bingildagin kontrol etti bu kadar dediki sendromluk çocuk değil baksana maşallah dedi yanı ne film çektirdi ne başka bisey hatta bana başka bi hastanensin doktoru başı çok küçük vs dedi onuda söyleyince kızdı sana bunu kim söyledi dedi yanı diyeceğim o ki içiniz rahat olsun her ay ölçümünü yaptırın bi sıkıntı çıkmaz insallh
Defne07 Eskaci merhaba benim kızımın bıngıldağı 26. Ayda kapandı. Bir Ebe 18. Ayda kapanmamış doktora götür demişti. Beni panikletmişti. Ben bir yaş kontrolünde doktora sormuştum bıngıldağı çok açık bir sıkıntı olur mu diye o da baktı hayır dedi. Demek ki geç kapanacak dedi. Hatta bir yaş kontrolünde yapılan kan tahlillerinde her şeyi normaldi. Ben de hiç kafama takmadım. Sana tavsiyem her ay yapılan baş ölçümleri güzelse kafana takma. Önemli olan o. Erken değil artık senin bebeğin için kapanması zaten vakti gelmiş. D vitaminin hiç alakası yok kesme. D vitamini eksikliğinden geç kapanma olabilirken fazlalılığından erken kapanma olmaz. Bebeğinin d vitaminine çok ihtiyacı var.
sevimlienerji Eskaci canım benim oğlumun da 3 aylıkken kapandı doktor kemik gelişimi hızlı o yüzden kapanmış dedi her ay baş çevresi kontrolü var şimdi 9 aylık çok şükür normal herşey