Bizde ki belirtileri yazım belki diğer anneler görür otizim bi engel değil korkmayın çocuklarınıza bir armağan şimdi derler ki siz yenmissiniz evet kimi çocuk için çok zor Allah’m hepsine yardım etsin ama anne ümitli olcak ki çocuğa faydası olsun otizimin bir çok sebebi var ama en çok sebep aşılar ağır metaller gluten kazain
1.Adına tepkisi yoktu 10 defa seslen 2 3 anca bakardir yanına gider neden bakmıyorsun derdim güler di 18 aylık Ken
2.konusma yoktu anne baba derdi ama onları da dememeye başladı
3.vurma si var di kendine bize
4.dönme kendi etrafında ve nesnelerin etrafında
4.arabalara takıntısı vardı dizerdi oynamadı
5.dokunmayi sevmezdi kendine dokundurmaz bağırır di
6.sevgi göstermez sarılmaz opmez di
7.uzerine su dökülsün bir damla bile ağlardı değiştirmem için dokunsalar hassasiyeti coktu bunu bir yerine bisey olduğunda anladım düştüğü zamanlarda aglamamasimda (kimi çocukta da çok fazla tepki oluyor bu)
8.cocuklar la oynamaz di farkına varmaz di
9.yuksek sese tepkisi yoktu bunu havayı fişeklerlerden anladım adana demirin şampiyon luk maçında olan kutlamada ne bi heyecan ne bi tepkisi var di (bu da kimi otizimlide fazla tepki oluyor kulak kapama ortamdan uzaklasma bağırma panik olma gibi )
9.uyku düzeni var di ama çok fazla uyanır di geceleri (buda uyku düzeni olmayan oluyor sabaha kadar oturan ) hatirladiklarim bunlar di bej bunları 18.aydan sonra gördüm aslında var di ama anlam vermek zor oldu Müge anlı sagolsun 2 Nisan otizim haftasında anlatınca fark ettim ki oğlum otizim çok uğraştım belki diğer anneler gibi değil di çabam ama yaptıklarımızı da soyleyim gluten,kazain süt ürünü yani kestim abur cubur zararlı olan herseyi kestim yüksek şekerli meyveleri bile elma muz veriyordum sadece beslenmesine dikkat ettim tlfn televizyon kesildi evden söktüm televizyonu görmesin istemesin die gittiğim yerlerde actirmadim bol bol gezdik konuştuk herseyi tek tek anlattım özel eğitim 2 gün bireysel aldı 1 gün ergoterapi evde devam ettik ağır metal temizlemek için araştırma yaptım çok şükür konuşma sohbet oyun etkileşim var takviyelere b12 d3k2 balık yağ bunlara tahlillere göre başladık vücutta ne eksikse onu yerine koymaya çalıştım bağırsak onarımı için araştırma yaptık nasıl sağlıklı olur die beyin gelişimi için bu şekilde yol aldık şuan yaşından dolayı bazı vurgulari var ama onlarda engel değil diyorum kreşe gidiyor sadece artık