Omerinannesi342 Başka bir nedenlerden dolayı antikor testi oldum da ANA değeri bende negatif çıktı yani covid olmamışım anlamına mı geliyor onu anlayamadım
Yamanikko Omerinannesi342 ana yani anti nükleer antikor covidle alakalı bir değer değil. Genellikle romatizma hastalarında bakılır. Otoimmun yani bağışıklıkla alakalı hastalıklar durumunda artar. Yani genel kas iskelet sisteminde ağrı, halsizlik, iştah azalması ve eklem ağrınız varsa ana testiniz pozitif çıkar. Genelliklede romatizma hastalığna yorulur..
Omerinannesi342 AgentMom anladımm canım çok teşekkür ederim o antikorun değerinin adını merak ettim sağol
marscicegi Hep merak ettiğim şeydi, kovid geçirdiğimizi anlayabiliyormuyuz bu testle, normalde geçirmedim diye biliyorum ama 😬habersiz atlatmis olabilir miyim diye merakta ediyorum
Omerinannesi342 marscicegi bende çok merak ediyorum canım değerde antinükleer antikor yazıyor ANA yani onunla bu aynıysa negatif çikmisti değerim
Omerinannesi342 Yamanikko aynen canım romatolojii doktorum istemişti bende antikor yazdığı için belki bir bağlantısı var zannettim sağolasın 🥰