Elaagokce Kizlar merhaba bugun bebeğim tam 7 günlük oldu sac kestirmek sünnet diye duydum karşılığı saci tartip evladiniz adina sadaka veriliyormuş yeni öğrendim siz biliyormuydunuz😊
Mugeela44 Elaagokce bana da bi komşum söyledi ama yapmadım yani bana mantıksız geliyor böyle şeyler ama gelenekleriniz de varsa saygı gösteririm 🤷🏼♀️
Ygtakn Elaagokce bende öle duydum kaynanam yapalım dedi ama oğlum nerdeyse keş doğdu 😂 suan 4 ay 11 günlük tırnak boyu kadar sacı anca var
turansmom Elaagokce 7 günlükken değilde ilk saç kesimini tartip veriyorsun sadakasinı. 7 günluk bebegin kafasına jilet vurmak tahriş edebilir biz 5 aylık olunca kestik saçı cıksın diye tartıp sadakasinı vereceğiz. Yani çok fazla birşey çikmiyor zaten 10 kurus boyutunda saçı var😀
Sineemmm turansmom yok canım 7 günlükken sünnet tabi daha sonrada yapabilirsin ama peygamber efendimiz 7.gunune kadar demiş kesmese bile saçın agirliginca tahminen kaç gram geliyorsa öylede verilebilir ☺️
Sinem6378 Elaagokce benim eşimin memleketinde de var böyle birşey bizde 5 aylikken kestik ama daha tartmadık
Petitom Elaagokce ben daha sonra öğrenmiştim canım sünnet olduğunu kestirmek zorunda değilmişsin istiyorsan kestirebilirmişsin ya da ufak bir tutam da kesilebilirmiş kaç gram geliyorsa altın ya da gümüş değerinde sadakası verilip akika kurbanı kesilirmiş sünnet bu şekilde yani 😊 yaparsanız peygamberimizin (sav) bir sünneti yerini getirmiş olursunuz ben üzülmüştüm daha sonra öğrendiğim için saçını kesmek istemedim ama öğrenince sadakasını verdik
Meryem88 Elaagokce evet bizde yaptık. Bu peygamber efendimizin sünneti. Mümkün mertebe 2 çocuğumda da sünnetleri yerine getirmeye çalıştık. Elhamdülillah
Sineemmm Elaagokce Saç kestirmek, erkek ise sünnet ettirmek ve akika kurbanı (erkek için 2 kız için 1 ) kesmek… Bunlar peygamber efendimizin sunnetleri bebek doğduktan sonra bı hafta içinde yapılması ni uygun görmüş efendimiz ☺️
Sineemmm turansmom bende bir yaşında kestim ilk kızımı valla canm kesmesende ağırlığını tahminen sadaka veriliyor diğer çocuklarda aklımızda bulunsun ☺️
Eminos Elaagokce evet sunnettir ben yapmadim tahmini agirlinca gram altin vermistik 1 gr anca gelir zaten ama daha sonra her anneye lazim kitabinda şunu ogrendim ki sac kesiliyor ya bindildak acikta kaldigi icin vucuda gorwn isik goze cok sifaymis onun icin sunnetmis yani
Meralkr Bizde kesmiştik 7 günlükken jiletle kötü oldu saç kesme makinasıyla kestik gram ağırlığınca ihtiyacı olan birisine para vermişti eşim .Sağlık açısından faydası olduğunu duydum, okumuştum .