Esrinazim Slm anneler kizim 8 aylik oldu cok sukur sutum var emziriyom bide mama veriyom corbalara basladim tek sorunum sabah 8 emziriyom yatiyo uyandinda kahvaltilik ne verecem bilmiyom yardimci olurmusunuz lutfen
Meryemdeveci Esrinazim ben bebe büsküvi yumurta sarısı lor peynir pekmez zeytin. Ceviz ezmesiyle kahvalti yaptiriyorum bırde muzlu yulaf unlu krep yapiyorum oğluma kahvaltıda çok secenegımuz yok
DerenGrkemYetiker Esrinazim biz de 9 aylığız. 2 yumurta sarısından beyaz peynirli ve ruşeymli omlet, 100 ml kadar portakal suyu, rendelenmiş salatalık.
ilknurcelik Esrinazim yumurta peynir tereyağ salatalık haşlanmış patates muz. 8 aylık olmuşsunuz artık mısır unu falan da serbest kuymak yapabilirsin. Kahvaltı başlamada neden bu kadar beklediniz normal de 7 aylık başlanıyor alerji falan gibi bir durum mu var?
miliaris Esrinazim -haslanmis yumurta sarisi, labne/lor, avokado, zeytin, salatalik -yulaf , lor/labne , muZ -omlet -tarhana tostu ( blw yapmiyorsaniz biraz yumusak yapin) bu sekilde cesitlendirebilirsiniz..
Glin89 Meryemdeveci maşllhh yiyebiliyor mu bunları benim 6+ 10 günlük yumurta sarısını zor yediriyorum 😩😩😩
ilknurcelik DerenGrkemYetiker benim bebeğimde 9,5 aylık geçenlerde portakal suyu verdim çocuk o gün hiç uyumadı karnı şişti gaz oldu bir sürü. Sonra bir baktım ek gıda tablosuna 1 yaşından sonra veriliyormuş portakal. Sizin bebeğe dokunmadı sanırım
Esrinazim ilknurcelik yok cnm 7 ayliktan beri veriyom ama deyisik bisiler vermek istiyom artik ondan yazdim bide emziriyorum
DerenGrkemYetiker ilknurcelik yok bizde olmadı canım doktorumuz verebilirsin dedi. Önce sevmedi suyunu portakalı kesip emdirdik alıştı sonra
Acemi_ogretmen_annee Çok yesin diye karışım yapmayın derim nasıl alışırsanız öyle gidersiniz önemli olan kahvaltı ögününü bilmesi yumurtanın peynirin sade tadını alması çünkü demirbaşlar bunlar 🤗 bulamaç a karşıyım az yesin ama sade yesin. Ben yumurta haşlıyorum sarısını parça parça yediriyorum arada yoğurt veriyorum ağzında birikmesin yapışmasın diye güzelde yiyor zaten alıştı. Lor peyniri de elimle veriyorum eline bazen biskivi bazen uzun tel peynir veriyorum kendisi yiyor. Bazen çeşitlendirmek için omlet yapıyorum avokado veriyorum kahvaltı bitiminde portakal ı dilimleyip eline veriyorum emiyor portakal 1 yaş öncesi pişik alerji durumuna göre önerilmiyor vermiyordum bir gün çok hevesle saldırınca tattırdım pişik yaşamadık sorun çıkarmadı azıcık azıcık tadımlık yiyoruz arada.
Glin89 Meryemdeveci anladım canım demek istediğim o aya gelince yiyebiliyolar mı çünkü şuan katı gıdayı hiç sevmedi yiyemio iki üç kaşıktan sonra öğürüyo kusuyo korkuyorum hep böle gidecek die sizin oğlunuzda ilk başladıgında bölemiydi
Meryemdeveci Glin89 öyle kusması felan hıc olmadı ama şu var benım oğlum sebze çorbalarını hıc sevmıyor sebze verınce boguruyor bende daha çok yoğurt çorbası bebek tarhanası veriyorum bırde boğurmesınden korkmayın siz korkarsanız veremezsınız sevdıgı seylerı vermeyı deneyın
cerenduran Esrinazim omlet pankek falan yapıyorum kendim bebe ekmeği yapıyorum bazı günler onu veriyorum. tabağına parça parça bölüp koyuyorum yumurta sarısı,ekmek ya da omlet pankek ne varsa,peynir zeytin. kendi parça parça alıp yiyor hem çiğneme ve yutma öğrenmesi için bulamaç vermek sakıncalı olabilir yanına da ev yapımı meyve suyu ve ya ıhlamır