Mombaby123 Kızlar kızım 5 aylık ek gıdaya geçeceğiz 1 ay sonra ne vermeliyim.neler yapmalıyım fikir ve önerilerinize açığım
mina00 Mombaby123 ben ılk yogurt suzmesı verdım ama sevmedı, sonra doktorun onerısıyle havuc, patates puresı kendı suyunda haslayıp, kucuk kasıkla baslayıp her gun bır kasık arttırmakla 110-120 gram yapana kadar
Ezgi3454 Mombaby123 patates havuç brokoli pırasa kereviz kabak bezelye verdim buğday olarak pirinç ve bulgur verdim bebeğinizin durumuna göre ilerleyin gazlı bi bebeğiniz varsa gaz yapabilecek yiyecekleri ilerki zamanlarda deneyin bu dönemde gözlemlemeniz çok önemli havuçla başlayabilirsiniz patates tek başına kabız yapabilir. Sebze pürelerinizin içine zeytinyağı ekleyin. Yine bebeğe bağlı olarak ister blend edin ister çatalla ezin ama 5. Ayda olduğunuz için başlangıçta püre daha rahat etmesini sağlar
Milamoms Mombaby123 brokoli yoğurt havuç Patates kabak lor peyniri yumurta avakado siyah havuç böyle gider bu :)
Mombaby123 Ezgi3454 çok gazlı değil ama biraz var canım aslında herşeyi vermek istiyorm denerim pırasayı falan olmadı bırakırım ilk verdiğim havucu patatesi pırasayı ne zaman verdin canim
Mombaby123 mom006 ya benim bulunduğum yerde her gün süt bulamıyorum küçük küçük kavanozlarda yapsam olur mu sizce
mom006 Mombaby123 1 sütü alınca hepsini tek severde yapma sütün ömrü 3 gün 3 günde azar azar minik kavanoza mayala ertesi gün yedir mayaladıını 24 saat dinlencek
Ahsen211016 Merhaba ek gıdaya yoğurtla başlamak için hangi sütten mayalamak gerek inek sütünü 1 yaş altı için uygun olmadığını duydum aydınlatırmısnız
mina00 Ahsen211016 ınek sutunden yapıyoruz bız eve kendımız ıcın yaptıgımızdan, hem suzme yogurt yapıyorum, hem lor
Denizkiziii Bizim doktor ek gıdaya sebzeyle baslattı 15 gün sonra yogurdu ekledi 3 gün kuralı ile başladık bizde
mina00 Mombaby123 benımkı 7 ay 2 haftalık 1 aydır lor verıyorum ek gıdaya 5. Aydan sonra basladım doktorun onerısıyle