DurununAnnesi12 kaynanama sordum emzirenler ve hamileler neden oruç tutamaz hamileler halsiz düştüğü ve bayılma sonucu olduğu için tutmaması gerekiyormuş ve bebeğin gelişimi olumsuz etkilediği için emziren anneler de kimine fayda ediyormuş oruç kimine etmiyor sütünü azaltıyor bu yüzden tutulmaması ve bebeğin sütünün hakkına girdiği için tutmaması gerekiyormuş sordum peki doğum olduktan sonra kaza orucu tutabilir mi evet dedi emzirenler de memeden kestikten sonra tutabilir dedi eğer çok tutmak istiyorlarsa fidye vermelisin 30 günde 30 kişiyi doyurabilir dedi oruç tutmuş sayılır dedi
Y0696 DurununAnnesi12 eğerki kaza etme imkanı varsa sağlıklıysa kaza etmesi gerekir hasta olur hiçbir şekilde tutamayacaksa fidye verilir
mom093 DurununAnnesi12 canim söylediklerine katiliyorum ama kusura bakma gulmeden edemedim fidye değil fitre o😂😂
06082020 DurununAnnesi12 Doktorların büyük bir çoğunluğu da oruç tutan kadınların süt kalitesinin düştüğünü ve bu sebeple ilk 6 ay sadece anne sütü alan bebekler işin içine girdiğinde oruç tutmamayı tavsiye ederler.
Mombaby123 Bende tutamadım bu sene geçen sene de var 60 tane olck 5 aylık bebeğim 6 aylık olsaydı tutardım ama benim bildiğim para olmuyo
DurununAnnesi12 Mombaby123 60 kişiyi doyurma imkanın varsa doyurabilirsin yoksa kaza orucu tutabilirsin
Y0696 Mombaby123 bebeğin büyüdükten sonra kaza etmen gerekiyor para eğerki hasta vs tutamayacak olursan veriliyor yaşlılar gibi
DurununAnnesi12 Y0696 ben tutamadığım için fidye vericem kansızlık var bende yesem bile halsiz düşüyorum başım dönüyor açlığa ve susuzluğa gelemiyorum
Mervecakal_10 mom093 yalnız doğru söyledi tutamadığı günler için fidye verilir. Fitre evde tutan kişiler için günlük olarak verilendir.
mom093 DurununAnnesi12 ya cok guldum allah daha sizi guldursun siz yinede fitre verin fidye kaçırma şeysi😂😂😂😂
Tosbikkizim Mervecakal_10 burda herkes hoca, bilen de bilmeyende :) nereden verirler fetvayı bilmiyorum
Tosbikkizim Eğer doktor sana hayatın boyunca oruç tutamazsın şu rahatsızlığın yüzünden derse ancak ‘fidye’ verebilirsin. Haricen kesinlikle olmuyor kaza etmek gerekiyor. Fidye, tutulamayan oruca verilen para demek. Fitre ise bildiğimiz anlamiyladir.
Mervecakal_10 Tosbikkizim fetva bizim ne haddimize zaten de:) bazı doğrular değişmez kesindir araştırmak lazım onuda. Haklısınız herkes hoca olabiliyor bazen😅
mom093 Tosbikkizim pardon da size ne oluyor hocayim ben demedim yada onla alakalı birsey yazmadım sizi ilgilendiren nedir burada hayatınız bos geçtiği icin burda sallamaya varsiniz biz post sahibiyle gayet duzgun bir şekilde yorumlastik sizi rahatsız eden nedir .?
Mervecakal_10 Tutma durumu yoksa kaza edemicekse fidye verilir fakat sağlığı yerindeyse kaza etmesi gerekir. Tutup tutmamak kişinin kendisine sağlığına durumuna bağlı tabikide. Allah böyle bir ehliyet vermiştir illa tutma yada tut diye bir şey söz konusu değil
mom093 Mervecakal_10 fetva bizim ne haddimize zaten de:) bazı doğrular değişmez kesindir araştırmak lazım onuda. Haklısınız herkes hoca olabiliyor bazen😅 Bu yorumunuz ne demek istediğiniz acik . Ben bilmedigim icin boyle birsey yazdım herkez yok hocalık yok fetva ne hocalikla alakalı bir yorumum oldu nede fetva verdim .