Deletedmom_56 Merhaba anneler, Bir yakınımın bebeği sarılık oldu. Benim bebeğim olmadığı için bilgi sahibi değilim. Sarılığım düzelmesi için ne yapmak gerekiyor bol bol emzirmek mi ya da birkaç defa mama mı vermek gerekiyor?
Bebegimm1 Deletedmom_56 sütü yeterli geliyorsa sık sık emzirsin saatin dolmasini falan beklemesin ben agzini gözünü açsa hemen emziyordum sutum fazla yoktu mama takviyesi de yapiyordum o sekilde atlattik sariligi öncelikle sütü varsa sık sık emzirsin mama takviyesi sütü az ise takviye yapilir bebek aç kalmasın diye 2saati geçirmesin doyurması için
1mom04 Bol bol emzirmek. Uyuyor deyip es geçmesin sarılık ağır uyku yapar saat balı emzirsin uyanmıyorsa da topuklarına ellerine burnuna dokunarak uyandırsın bebeğin aç kalmaması lazım eğer sütü yetmiyorsa mecbur mama
Deletedmom_56 1mom04 Sütütnün yetip yetmediğini tam olarak nasıl anlar ? Bebegimm1 bnmki sarılık olmadı ama en bastan meme mama gittik hep hala da öyle ondan soruyorum. Mamayı ilk gece hastamede cok ağlayınca verdirdiler
Bebegimm1 Deletedmom_56 bebek emme bittiginde tekrar araniyormu huzursuz oluyormu ve emme suresi kısa mı suruyor veya emerken yutkunma sesi duyuyor mu çişli bez sayisi az mı doyup doymadigini böyle anlayabilir
1mom04 Deletedmom_56 çişli bezinden anlarsın dolu dolu yapıyorsa keyfi yerindeyse rahat uyuyorsa sürekli uykudan 10 dakka içinde uyanmıyorsa toktur