-civcivlerim-
Uyku rutinim(fikir vermesi açısından paylaşıyorum.)
Öncelikle uyku saati olduğundan emin oluyorum
Karnını doyuruyorum
Tulumlarini giydiriyorum(sadece gece)
Sözsüz ninni açıyorum (hep aynı ninni)
Salonda camin önüne gidiyorum( aynı cam)
Uyku zamanı geldi iyi geceler kuşlar,iyi geceler komşular,iyi geceler aydede, iyi geceler ağaçlar şeklinde her gece 2-3 dk lik bir hikaye yapıyorum kısık bir ses tonu ile.
Evde kim varsa iyi geceler diyoruz
Odasına gidiyorum perdeyi kapatıyorum kucagimdayken.
Yatağın başına geliyorum şimdi uyku zamanı seni çok seviyorum diyip sımsıkı sarılıyorum yavaşça bırakıyorum ve odadan çıkıyorum.
Ninni koridorda o dalana kadar çalıyor,uyuyunca kapatıyorum.
Rutinleri yaparken sakin olmanızı öneririm yani görev gibi değil akış gibi davranın.Bebege zaman tanıyın,yukarıda kendi rutinimi anlattım ne zamanki rutini hikayelestirdim bebeklerim daha sakin uykuya geçtiler hem gece hem gündüz, öneririm.
Ben rutinlerin çok yararını gördüm o yüzden paylaştım,ilk zamanlar uyku danışmanları da okuyordum bu ne böyle diyordum, banada abartılı geliyordu ama yumuşak geçişler yapmayı sağladığı için erinmeden yapıyorum.
Nasıl yararını görüyorum?
Uyku saati olduğu halde uykusu gelmeyen bebek ben rutinleri uygularken vücut dili ile beni reddediyor.Kendini geri atıyor mesela camın önünde.
Yani anladım anne sen beni uyutacaksin ama ben daha hazır değilim diyor bende 15-20 dk daha uyanık tutuyorum.Oda boş yere ağlamıyor bende gerilmiyorum.
Umarım ifade edebilmisimdir.