Deletedmom0900 Anneler kizim mamayla beslendigi icin ek gidaya basladik. Yogurt meyve ve sebze tattirdim. Simdi nasil bi rutin tutmaliyim? Yani mama oncelikli olucak sekilde ne kadar ne zamanlarda ne vermeliyim
Nazlitekbicak Deletedmom0900 benim 5 buçuk aylık oğlum var 1 aydır yoğurt muz elma armut puresi veriyorum genelde iki ogün veriyorum öğleyin 1 gibi akşam 10 gibi :)
Elifasel Deletedmom0900 gunde 2 kere biri yogurt biri meyve sebze puresi seklinde verebilirsiniz 2 3 yemek kasigi kadar
AliyeAsel Deletedmom0900 canım ben ara öğünde yoğurt veriyorum akşamüstüde çorba veriyorum gece yatmadanda tok tutsun diye kaşık maması veriyorum 6 ayda da yavaş yavaş kahvaltıya başlayabilirsin
Nazlitekbicak Deletedmom0900 elmayla birlikte veriyorum genelde muzu kabızlık sorunu yaşamadım gayet normal :)
aysegull [bilinmeyen] domates alerjen olduğu için o ayda ki bebek için sakıncalı değil mi . 9 ay ve 1 yaşından önce domates verilmemeli
Deletedmom0900 [bilinmeyen] cok tesekkurler ben haslamiyorum bizim doktorumuzda haslamak vitamini oldurur demisti. Oyuzden buharda pisiriyorum. Ispanak da verebiliyomuyuz yani bu ayda
Deletedmom0900 Elifasel ben zaten korkudan veremiyorum ki zorlamayi birak 🙈 ay kabiz olur mu ay ishal olur mu ay alerji yapar mi korkusuna 😀
Emir29 Arkadaşlar benim bebegim yemiyo ya yutmuyo ağzında bekletiyor sizde nasıl oldu zamanla alisir mi 🤔
Deletedmom0900 Emir29 Canim ben yeni basladim zaten yutuyo once agzinda ceviriyo bi kac kez sonra yutuyo
Emir29 Deletedmom0900 benimki bildiğin bekletiyor ikinci kaşığı veriyorum bakıyorum ağzı dolu hala sonra parça parça yutuyo yada emzik verip yutturuyorum
Deletedmom0900 Emir29 cok zor zaten bu ek gida donemi ne vercm diye dusun versem yermi diye dusun. Bizimkide oyle istahli bi bebek degil mamayi bile zorla iciriyorum💆