ErkekkAnnesii Aleyna_almira-annesi canım tadım yaptın mı bilmiyorum ilk yoğurt sebze en son meyveyle başladık patates kabak balkabağı havuç elma armut muz avakado bunları tattırıp vermiştim tattırdığım gıdalardanda yatım çay bardağını geçmeyecek şekilde veriyordum ki zaten o kadar bile yemiyorlar çok az yiyorlar ilk zamanlar ki zaten bu zamanlarda öğün oluşturamazsınız ileriki aylarda düzene girer
Eminerd Aleyna_almira-annesi biz tadımlardayız henüz yoğurt tatlı patates havuç bal kapağı brokoli patates kabak avokado elma armut muz yumurta sarısı diye ilerliyoruz daha sonra karıştırıp bebe irmiği vs ile tarifler denicem 😊 çorba yaparım 👍🏻 O şekilde ☺️
ArtHistory Yarın doktora gidiyoruz, yönlendirmesiyle başlayacağız heyecanlıyız. İlk kızımında doktoruydu 7 yılda önerileri değişmediyse, yine elma, armut ve muzdan başlatır☺️ 15 Ekim doğumdu çiçeğim😍
Ozii_celk ArtHistory Elma armut muz dan mı başlatır ciddi misiniz. Önce yoğurt verin sebze tadımlarınızı yapın lütfen ne meyvesi. Meyve en son verilecek şeydir ki meyvenin tatlı tadına alışıp sebzeyi istememe sorunu yaşamayın. Bence bunu doktorunuza da bir söyleyin
Aleyna_almira-annesi ArtHistory ben kızımda ilk Yoğurttan başladık meyve ile gittik şuan fazla seçmiyor çok şükür her şeyi yiyor
Aleyna_almira-annesi ErkekkAnnesii ilk tadımları yaptım canım 5 ci ayından beri veriyorum ama değişik şeyler yapmak istiyorum ama ne verebilirim 🤷♀️
ArtHistory Ozii_celk bizim doktorumuz biraz farklı ilk kızımda da yoğurtla başlatmamıştı, meyve ve sonrasında sebze ile devam ettik. Çok şükür kızım hiçbir şey ayırt etmeden yemişti, iştahlı bir bebekti. Bakalım kardeşi bu minnak nasıl olacak🤭
ArtHistory Toprak2509 ilk kızımda o şekilde gitti ve sebzeyi de red etmemişti, inşallah ablası gibi olur bu kızçem de. 🤲
Ozii_celk ArtHistory Siz bilirsiniz her bebek farklıdır umarım düşündüğünüz gibi olur sağlıkla büyüsün yavrularınız 🙏🏻
ErkekkAnnesii Aleyna_almira-annesi mevsime ve ayına uygun gıdalardan verebilirsiniz yani bu aylarda çok çeşit yok canım ileride artıyor ek gıdası öğünü yemek içeriği ben 6. Ayında tadım yaptım 7. Ayına kadar sürdü o zamana kadarda tattırdığım gıdalardan verdim çok yemiyordu zaten ilk zamanlarda yarım çay bardağını geçmeyecek şekilde vermeye başladım ki o kadar bile yemiyordu sonra 7. Ayından sonra çorbalara geçtim içeriği arttı soğan sarımsak kıyma et suyu pirinç… gibi kahvaltılarına pankek yapmaya başladım yumurta sarısını kırıp verdim içine peynir zeytin vs bebe bisküvisi yaptım yemek yapmaya başladım köfte tavuk et yani çeşidi ayları artınca oluşuyor zaten canım
Eminerd Bademlii haşlayıp çatalla eziyorum bi çay kaşığı zeytinyağı ve buharda haşlatıyorum bir yemek kaşığı haşlattığım sudan koyup kıvam aldırıyorum cok da püre püre olmuyor hafif pütürlü bırakıyorum ben ☺️ Tadımlardan sonra uyumlu sebze meyveleri karıştırarak, çorba yaparak vericem
ErkekkAnnesii 1234dogus yumurta sarısı bebe bisküvisi yada tam buğday unu irmik vs muhallebi gibi yapıp katıyorum azıcık muz pekmez zeytinyağı bu şekilde veriyorum labne zeytin vs de koyulabilir