Nurcan3500 Selam, ben 18.ayda kafayı yemiş annelerden biri olarak yazıyorum.🤦🏻♀️😂 Bizde de durumlar aynı, bu yüzden yapma, hayır gibi şeyler söylemiyorum. Çünkü o zaman o olay daha cazip bir hal alıyor, bu yüzden genelde oraya dokunmamalısın oğlum, canın acır uf olursun gibi şeyler söylüyor daha sonra hadi gel bunu inceleyelim diyerek kitap okumaya, oyun oynamaya yönlendiriyorum. Bu yüzden bu durum giderek azalıyor, en azından yaptığı şeyde ben olmaz orası anneciğim, oyuncak değil o gibi şeyler söylediğimde sonrasında tekrarlamak istemiyor. Tabi bu ara çıkardığı bir diğer huy ise her şeyi ağlayarak istemeye çalışması. Onuda şöyle çözümlüyorum; su mu istedin? Bu oyuncağı mı alacağız? Buraya mı gideceğiz? Gibi ne istiyor ise isimlerini söyleyerek veriyorum ki bir sonrakinde ağlamayı bıraksın. Bazen inatlaşmaya çalışıyor, susman lazım seni anlamıyorum, ağlama diyorum. Bir süre sonra sakinleşiyor ve istediğine o zaman karar veriyoruz. Diğer türlü bir sonrakinde ağlama ve kendini parçalama miktarını arttırıyor yoksa.